6
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Camları çocuklar kırmış

Sivasspor Kulübü Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, Sivas'taki maçın ardından Fenerbahçe otobüsünün camlarının kırılmasıyla ilgili, ''Küçük çocuklar bedava maça giremedikleri için hem bizim hem de Fenerbahçe'nin otobüsünü taşlamışlar. Bunu sanki organize bir olaymış gibi sunmanın anlamı yok'' dedi.

Fikret Ünsal, düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta sahalarında yaptıkları Fenerbahçe karşılaşmasının ardından medyada yer alan, maçın da önüne geçen rakip takımın otobüsün camlarının kırılması haberinin kendilerini çok üzdüğünü kaydetti.

Güvenlik açısından da 4 Eylül Stadı'nı UEFA kriterlerine uygun duruma getirdiklerini, hatta bu stadın çoğu stattan daha güvenli olduğunu vurgulayan Ünsal, ''Bizim güvenlik sistemimiz henüz 3 maç oynamamıza rağmen çok muntazam bir hale geldi. Stadımızın çevresinde her maçta güvenlik koridorları oluşturuluyor'' diye konuştu.

Bu koridorları geçmek için bilet göstermek gerektiğini, olayın o çevrede yaşayan ve maça ücretsiz girmek isteyen çocukların bu koridorları aşamadıkları için kaynaklandığını kaydeden Ünsal, ''Fenerbahçe takımını stadyumdan ben uğurladım. Fenerbahçe'yi stattan uğurladık ve otobüs sağsalim bir vaziyette stattan çıktı. Stattan çıktıktan sonra yalnızca Fenerbahçe otobüsünü değil, peşinden bizim Sivasspor otobüsünü de çocuklar taşlayıp kaçmış'' dedi.

Bu konuda bazı kişilerin polisi suçladığını, bunun son derece yanlış olduğunu ifade eden Ünsal, şunları kaydetti: ''Taşlayan çocuklar hemen evlerine kaçıyor. Bunları yakalamak imkansız. Önlemek de imkansız. Münferit bir olay. Biz emniyetimizle birlikte bu konuyu enine boyuna araştırdık. Küçük çocuklar bedava maça giremedikleri için hem bizim hem de Fenerbahçe'nin otobüsünü taşlamışlar. Bunu sanki organize bir olaymış gibi sunmanın anlamı yok. Bu hiç kimseye ve Türk futboluna birşey kazandırmaz. Sivas'ta biz böylesine olaylara müsaade etmeyiz ama çocuklara da engel olma şansı ne bizim var, ne polisimizin. Çünkü stadyumun dışında yolda aniden gelişen bir olay. Özellikle stadyumun çevresinde oturan aileler bu konuda çocuklarına sahip çıksınlar.''

SİVASSPOR'DA MAVİ BAYRAK SEVİNCİ

Futbol Federasyonu'nun ligin 8. haftasında sahalarında yaptıkları Denizlispor maçında taraftarlarının gösterdiği davranışlardan dolayı mavi bayrağın Sivasspor'a verilmesini kararlaştırdığını hatırlatan Ünsal, ''Geçen sezon ikinci yarı itibariyle uygulamaya konulan mavi bayrağı almak için uzun süre bekledik. Aslında bunu çoktan hakettik. Sivasspor seyircisi gerçekten bu bayrağı her haliyle ve hareketiyle çoktan haketmişti'' diye konuştu.

Bundan sonraki tüm maçlarına 3 puan parolasıyla çıkacaklarını ifade eden Ünsal, ligin 13. haftasında Ankaraspor deplasmanına da galibiyet hedefiyle gideceklerini bildirdi.

Ünsal, (2 haftadır alınan kötü sonuçlar Lorant'ın sık sık Almanya'ya gitmesinden kaynaklanan bir disiplinsizlikten olabilir mi?) biçimindeki bir soru üzerine ise, ''Kesinlikle değil. Lorant son derece sistemli ve disiplinli bir insan. O disiplininden en ufak bir taviz vermez. Bu açıdan en ufak bir şüpheniz olmasın'' dedi.
.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 16:44:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?