7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Lorant: Kimseye küfür etmedim

Sivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant, kendisine yapılan suçlamaları reddederek Kayserispor Teknik Direktörüne ve Kayserispor camiasına herhangi bir küfürlü söz sarf etmediğini söyledi.

Lorant, "Ertuğrul hoca herhalde dün geceyi kötü geçirdi. Ben şunu demek istiyorum. Nerede, ne zaman küfür etmişim. Şimdi öncelikle Ertuğrul hoca fair play çerçevesinde davranan hoca değil. Evet devre arasında bir ağız dalaşı oldu. Hakarete varacak şekilde. Ama şunu buradan söylemek istiyorum. Benim futbolcum gol atıyor.

Gol atan bir futbolcunun en doğal hakkı nedir, sevinmektir. Kendisi benim topçuma, hem hakaret ediyor. Hem küçük düşürücü davranışta bulunuyor, hem de tribünün galeyana gelmesine neden oluyor. Bunun futbolla, centilmenlikle ve fair play ile alakası yok" şeklinde konuştu. Yapılan davranışların "fair play" ile ilgili soruya da Lorant, "Şimdi ben belli bir yaşı almış bir insanım.

Şunu söylemek istiyorum. Maç boyunca taraftarlardan kendime hakaretleri dinleyecek durumda değilim. Bunlara kulak asacak durumda da değilim. Türkiye'de birçok stada da gittim. Birçok yerde deplasman maçına çıktım. Ben bugün burada yaşadıklarımı, Türkiye'nin hiçbir yerinde ne gördüm, ne yaşadım.

Bunun futbolla, bunun taraftarlıkla hiçbir alakası yok. Taraftarların rakip takıma golden sonra sevinmesine izin vermesi lazım. Belirli saygı çerçevesinde tepkinizi gösterebilirsiniz. Ama insanların ailelerine, kişiliklerine, çocuklarına ve büyüklerine hakaret ederek değil. Bunun adı bizde spor değil, bunun adı Türkiye'de spor değil, olamaz da" açıklamasını yaptı.

Lorant maçla ilgili de, futbolcularının bu maçta iyi mücadele ettiklerini, kaleci Petkoviç'in yaptığı hareket sonrası gördüğü kırmızı kartın yerinde olduğunu ifade ederken, bu maçın geride kaldığını artık önümüzdeki hafta oynayacakları maça baktıklarını sözlerine ekledi.

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz ise, "Bütün Kayserispor yöneticilerine bizi böyle ağırladıkları için çok teşekkür ediyoruz. Biz de aynı şekilde onları ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Çok iyi mücadele oldu gerçekten. 10 kişi kalmakla beraber 1 puan çıkarmamız gerçekten çok büyük başarı.

Ayrıca futbolcularım kazanmak için ellerinden geleni yaptılar. Bir kısım olaylar oldu. Ama hem Kayserispor, hem de Sivasspor taraftarının buna uymaması sevindirici olay. Ufak tefek problemler her sahada oluyor. Neticede gösterilen mücadeleyi tebrik ediyorum. Her iki takımı kutluyorum. Puanlar bölüşüldü, dostluk devam ediyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 10:14:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?