7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Lorant'ın Terim'e saygısı büyük

Sivasspor Kulübü Genel Menajeri Bülent Uygun, Lorant hakkında basında çıkan haberlerin  gerçekle alakası olmadığını, kendisinin Fatih Terim'e çok büyük bir saygısı olduğunu söyledi. 

Genel Menajer Bülent Uygun, Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi. Kayserispor maçında kırmızı kart gören kaleci Petkoviç'e 10 bin YTL para cezası verdiklerini belirten Bülent Uygun, "Kayserispor maçının stresi, kaleci Petkoviç'i de hırslandırdı. Kendini korumak için yaptığı faul sonrasında ceza alması gerekiyordu ve hakem cezasını kırmızı kart göstererek verdi. Petkoviç, bu hareketi nedeniyle yönetimimiz tarafından da 10 bin YTL para cezasına çarptırıldı" dedi.

Kayserispor maçı sonrası Teknik Direktör Werner Lorant'ın yaptığı hareketlerin fotoğrafları ve haberlerinin birçok gazetede yer aldığını belirten Uygun, Alman teknik adamın yaptığı bu hareketlerin tribüne olmadığını, sevinç sırasında sahaya yapıldığını belirtti.

Teknik Direktör Werner Lorant ile ilgili basında asılsız haberler yer aldığını iddia eden Uygun, "Lorant, Fatih Terim'e çok saygı duyuyor. Fatih Terim'in çok büyük bir teknik direktör olduğunu, Avrupa'da da saygın birisi olduğunu her sohbette bana anlatan bir teknik adamdır. Tüm Sivaslılar, her türlü yapılan yalan ve yanlış haberin karşısında oluruz. Kendi taraftarıma o gazeteyi almamaları şeklinde boykot çağrısı yaparım. Basın özgürdür, ancak doğruları yazmak şartıyla. Bundan sonra olabilecek her şeyi lütfen herkes doğru ve düzgün yazsın" dedi.

Transfer çalışmalarına başladıklarını ifade eden Uygun, "Lorant ile futbolcuların durumuyla ilgili toplantı yapacağım. Takımda kalacak ve gidecek futbolcular bu toplantının ardından belirlenecek. Takımda bir türlü şans bulamayan oyuncular var. Hepsi birbirinden kaliteli futbolcular, ama bu işler gelecek şansla orantılıdır. Biz geçen yıl şampiyon olurken de transfer yapmıştık. Bu yıl için de transfer konusunda yönetimimizden gerekli iznimi aldım. Yönetime hem takımdaki rehaveti ortadan kaldırma adına, hem de rekabet ortamını artırmak için 3 Türk, bir de yabancı futbolcu almak istediğimi söyledim. Bugün Hollanda'ya gidiyorum. Orada bana tavsiye edilen bir futbolcuya bakacağım. Ardından Fransa ve daha sonra da Afrika Kupası'nda tavsiye edilen futbolcuları izleyeceğim. Hedefimiz en iyi transferi gerçekleştirmek" diye konuştu.

Konyaspor ile hafta sonunda zorlu bir maç oynayacaklarını belirten Uygun, "İlk yarının son iki haftasında hedefimiz en az 4 puan almak. Konyaspor ile çok önemli bir maç oynayacağız. Konyaspor, ligin hem maddi hem de takım yönünden en güçlü takımlarından biridir. Konyaspor da biz de birçok şanssızlık yaşıyoruz. Konyaspor maçını kazanmak istiyoruz. Taraftarlarımızın desteğiyle sahadan galibiyetle ayrılacağımıza inanıyorum. Taraftarlarımıza bu maçta büyük görev düşüyor. Zor bir maç olacak. Sakat ve cezalı futbolcularımızın olması bizim için dezavantaj. Anderson ve Mohammed ile kırmızı kart cezalısı kaleci Petkoviç'in yerine oynayacak futbolcular onların yokluğunu aratmayacaktır. İlk yarının son iki maçında 4 puan alarak ilk yarıyı istediğimiz yerde tamamlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Başarılı futbolcu Hayrettin Yerlikaya'ya birçok takımdan transfer teklifi olduğunu belirten Uygun, "Hayrettin bizim için çok önemli bir futbolcu. Sivasspor'dan Milli Takım kampına çağrılan tek oyuncumuzdur. Yönetim kurulu ve Sivaslılar olarak onun önünü açmak isteriz. Sezon sonunda Hayrettin'i ve bizi mutlu edecekse transfere izin verebiliriz. Ancak sezon sonunda bu gerçekleşebilir. Devre arasında ise anlaşabilir, bazı futbolcuları transfer eder, Hayrettin'i de sezon sonunda gönderecek şekilde bir alternatif yapabiliriz" dedi.
Bu arada, Kayserispor maçında sakatlanan Kaleci Petkoviç ile Anderson'un Almanya'ya tedavi olmak için gittiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 14:59:21
Güncelleme :8 Aralık 2005 Perşembe 15:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?