3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Lorant'tan basın toplantısı

Sivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant, sezon sonuna kadar en az 40 puan almayı hedeflediklerini belirterek, "Ben hep gerçekçi oldum. Puan cetvelinde üst sıralarda yer aldığımız dönemde havaya girmedim, puan kayıplarının yaşandığı haftalarda da paniğe kapılmadım. Bunlar bir lig maratonunda olağan şeyler ve her takımın başına gelir'' dedi.

Teknik Direktör Werner Lorant, kulübün sosyal tesislerinde haftalık basın toplantısını düzenledi. Kayseri Erciyesspor ile hafta sonunda küçük bir derbi maçı oynayacaklarını belirten Lorant, "Kayseri Erciyespor, çok kaliteli bir takım. Defansif olarak çok güçlü, forvetleri de çok hızlı bir takım. Özellikle deplasmanda kontraatak oynayan bir takım. Rakibimizin özelliklerine göre önlem alacağız" diye konuştu.

Sezon sonuna kadar en az 40 puan almayı hedeflediklerini belirten Lorant, "Ben hangi takımı çalıştırdığımı biliyorum, elimdeki futbolcu kalitesini biliyorum, bir sezon boyunca başıma neler gelebilecek biliyorum. Ben hep gerçekçi oldum. Sezon sonuna kadar en az 40 puan almayı hedefliyorum. Ne üst sıralardayken havaya girdim, ne de puan serisini kaybettiğimiz zaman paniğe kapıldım. Bunlar bir lig maratonunda olağan şeyler ve her takımın başına gelir" ifadelerini kullandı.

Hakem hatalarıyla ilgili fazla konuşmak istemediğini belirten Lorant, "Bu konuda da fazla konuşmak istemiyorum. Trabzonspor karşısında deplasmanda bir puan aldık. Bu maçı kazanmalıydık, genel bir değerlendirme yapacak olursak kazanabilirdik de. Ancak saha içerisinde bazı şeyler oldu. Artık ben bu hatalara alıştım ve sinirlenmiyorum. Sezon boyunca bu türlü olayları defalarca yaşadık. Sahamızda da deplasmanda da bu türlü olaylar başımıza geliyor. Sezon başından bu yana yapılan hataları defalarca dile getirdim. Artık geçmişi konuşmanın da bir anlamı yok. Ben hakem hatalarını konuşmuyorum artık. Ben işime konsantre oluyorum ve önümüzdeki maçlara bakıyorum" dedi.

Rakip takımların ligin ikinci yarısında daha dikkatli ve disiplinli oynadığını, bu nedenle de gol atmakta zorlandıklarını belirten Lorant, "Çok iyi defans oyuncularımız var. Ofansif olarak biraz daha çalışmamız gerekiyor. Ofansif olarak düşündüğüm performansa ulaşamadık. Kanatlarda da istediğim duruma gelmedik. Cem Karaca, beklediğim performansa ulaşamadı. Bu konularda da kendimizi düzeltmemiz gerekiyor. Bu da yeni lige çıkan takımda gayet normal ve doğal bir olay. Yani bu ilk devrede şans yanımızdaydı, hemen golü buluyorduk.

Şimdi bir kaç poziyona fazladan girmeniz gerekiyor golü bulmak için. Bu hafta boyunca bu konular üzerinde hassas bir çalışma yaptık ve düzeleceğimize inanıyorum" diye konuştu. Büyük takımlara karşı oynamanın kendileri için daha kolay olduğunu kaydeden Lorant, normal takımların kendilerine karşı çok derin defans yaptıklarını, bu hafta da sahaya çıktıklarında sabıra çok ihtiyaçları olacaklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 2 Mart 2006 Perşembe 16:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özdilek yılmaz IP: 85.108.74.xxx Tarih : 4.03.2006 00:13:22
Sivassporun bu sezonki başarısının en büyük mimarı hiç kuşkusuz teknik kadro ve onun başındaki lorant tır.Kısıtlı ve teknik kabasitesi belli olan bu kadro ile yabılabileceklerinin en iyisini yaptılar.Degerli başkanımız başta olmak üzere tüm yönetimi,teknik kadroyu ve futbolcu kardeşlerimizi bir Sivas sevdalısı olarak Sivasa ve Sivasspora katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.Önümüzdeki sezon bu kadronun birkaç takviye alarak daha başarılı olaçagına yürekten inanıyorum. Deliilyas lı ÖZDİLEK YILMAZ