6
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Petkoviç Sivas'ta mutlu

Sivasspor'un başarılı kalecisi Petkoviç, Sivasspor'da çok mutlu olduğunu belirterek, uzun yıllar Sivasspor'da forma giymek ve şampiyonluk yaşamak istediğini söyledi.

Kaleci Petkoviç, başarısını çok çalışmakla birlikte takım içindeki arkadaşlığa bağladığını kaydetti. Süper Lig'in en az gol yiyen kalecilerinden Avustralyalı kaleci Petkoviç, başarısının takım içindeki birlik ve beraberlikten kaynaklandığını söyleyerek, "İyi bir takımız, iyi oyunculara sahibiz. Tecrübeli ve işini bilen bir teknik direktöre sahibiz. Az gol yememi çok çalışmakla birlikte takım içindeki arkadaşlığa bağlıyorum. Sivasspor, forvet oyuncuları sakat iken bu sonuçları aldı, onların da düzelmesiyle farklı sonuçlar alacağız. Takımda çok iyi bir arkadaşlık ortamı var. Zor maçlar kazandık, takım olarak iyi gidiyoruz. Hafta sonunda karşılaşacağımız Diyarbakırspor'u yenerek çıkışımızı sürdüreceğiz" dedi.

Bel fıtığı ameliyatı olduktan sonra fizyoterapistlerin desteğiyle kendini kısa sürede toparladığını ifade eden kaleci Petkoviç, takım arkadaşlarının ve yöneticilerin de desteğinin kısa sürede iyileşmesini sağladığını kaydetti.

Trabzonspor'un kötü gidişatının sorulması üzerine kaleci Petkoviç, bordo-mavili takımın kaleci problemi olmadığını belirterek, "Futbol bu, yenilmek de var yenmek de. Trabzonspor'un kaleci problemi yok. Gökdeniz, Szymkowiak ve Fatih Tekke gibi önemli oyuncuları eksik olduğu için son haftalarda istedikleri futbolu sahaya yansıtamadılar. Ama Trabzonspor iyi bir takım, kısa sürede toparlanarak yeniden çıkışa geçecektir" ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun 'Trabzonspor'dan Şenol Güneş'e kırgın mı ayrıldınız?' sorusuna cevap vermek istemeyen kaleci Petkoviç, "Sivasspor'da olmaktan mutluyum. Burada şampiyonluk yaşamak istiyorum. Ligde ilk 3 takım arasındayız. Her şey iyi gidiyor" diye konuştu.

Sivasspor'un ilk 9 haftada sadece Galatasaray'a mağlup olduğunu hatırlatan kaleci Petkoviç, "Galatasaray büyük bir takım ve şampiyonluk için mücadele ediyor. Biz beraberlik için gittik, ancak mağlup olduk. Önümüzde Diyarbakırspor maçı var, ardından da Fenerbahçe ile karşılaşacağız. Bu maçlardan galibiyetle ayrılmak istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de uzun yıllar kalmak istediğini kaydeden kaleci Petkoviç, Sivasspor ile 2 yıllık sözleşmesinin bulunduğunu hatırlatarak, "Ben tabiki Sivasspor'da kalmak istiyorum. Yaşım daha 29. Eğer fiziksel olarak bir sakatlık olmadığı takdirde 5-10 yıl daha Sivasspor'da kalmak istiyorum" dedi. Alman teknik adam Werner Lorant'ın sert olduğu kadar iyi bir teknik direktör olduğunu kaydeden kaleci Petkoviç, Sivasspor'un Lorant'ın sayesinde iyi gittiğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 15:07:16
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 01:26:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?