4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Sivas galibiyet hasretini bitirmek istiyor

Turkcell Süper Ligi'nin yeni ekiplerinden olmasına rağmen ilk yarıya damgasını vuran Sivasspor, Malatyaspor karşısında haftalardır devam eden galibiyet hasretini dindirmek istiyor.

Lig'de 7 haftadır galibiyet yüzü görmeyen Sivasspor'un bu şanssızlığı hazırlık kampında da devam etti. Sivasspor, Antalya kampında yaptığı 3 hazırlık maçında da galibiyet yüzü göremedi. En son galibiyetini kendi sahasında Turkcell Süper Ligi'nin 10. haftasında Diyarbakırspor karşısında alan Kırmızı -beyazlılar, bu maçın ardından hazırlık maçları da dahil 10 maçtır galip gelemiyor.

Sivasspor'un Turkcell Süper Ligi'ndeki galibiyet hasreti kendi sahasında aldığı en farklı galibiyetin ardından başladı. 10. haftada Diyarbakırspor'u ağırlayan Sivasspor bu maçı 4-1'le geçti. Ardından Çaykur Rizespor'a konuk olan Sivasspor bu maçta rakibine 1-0 yenilerek ligdeki ikinci mağlubiyetini aldı ve galibiyet hasretini başlattı.

12. haftada Fenerbahçe'yi kendi sahasında ağırlayan Sivasspor, lider karşısında üstün bir futbol sergilemesine rağmen şanssızlığını yenemeyerek 3 - 2 mağlup oldu. Galibiyetsiz iki haftayı geride bırakan Sivasspor, deplasmanda Ankaraspor karşısına çıktı. Galibiyet hasretini dindirmek üzere olan Sivasspor, uzatma dakikalarında yediği golle sahadan 1-1'lik beraberlilke ayrıldı.

Yiğidolar, kendi sahasında ağırladığı Beşiktaş maçında da rakibine 3 -1 mağlup oldu. Ligin 15. haftasında kendisi gibi ligin sürpriz ekiplerinden Kayserispor deplasmanına giden Sivasspor bu maçta da son dakikalarda yediği golle sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Doğu temsilcisi bu kez kendi sahasında mutlak galibiyet için çıktığı Konyaspor maçında yine hüsrana uğradı. Olaylı geçen maç 1 - 1 sona erdi. İlk yarının son maçında Ankara deplasmanına çıkan Sivasspor, Ankaragücü'yle 0 - 0 berabere kaldı. Böylece Kırmızı Beyazlılar ilk yarıyı galibiyete hasret bir şekilde tamamladı.

HAZIRLIK MAÇLARINDA DA YÜZÜ GÜLMEDİ

Lig maçlarının ardından ikinci yarı hazırlıkları için Antalya Manavgat'ta kampa giren Sivasspor, burada yaptığı hazırlık maçlarında da bir türlü galip gelemedi. Sivasspor, Antalyaspor'la 2-2 berabere kalırken, Sakaryaspor'a 1-0, Rus takımlarından Rubin'e 2-0 mağlup oldu.

Lig maçlarında 7 hafta boyunca galibiyet yüzü görmeyen Kırmızı-Beyazlılar buna rağmen 25 puanla ligin 6. sırasında yer alıyor. Sivasspor, Lig'de toplam 6 galibiyet 7 beraberlik 4'te mağlubiyet aldı. Sivasspor, rakip fileleri 19 defa havalandırırken kalesinde ise 17 gol gördü.

Kırmızı beyazlı takımın başarılı futbolunun yanı sıra istatiki bilgileri ile de herkesi şaşırtıyor. Sivasspor bu hafta oynayacağı Malatyaspor maçına mutlak galibiyet parolasıyla gitti. Malatyaspor - Sivasspor maçı yarın saat 14.00'da İnönü Stadı'nda oynanacak. Sivasspor'da cezalı Yasir ile kaleci Petkoviç forma giyemeyecek.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 10:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?