6
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Sivas protestoya hazırlanıyor

Sivasspor Kulübü Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, Sivasspor-Trabzonspor maçını Sivas 4 Eylül Stadı'nda dev ekranda tüm taraftarla birlikte izleyeceklerini belirterek, bu şekilde yaptıkları müracaatlara olumlu cevap vermeyen Türkiye Futbol Federasyonu'nu protesto edeceklerini söyledi.

Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyen Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, daha önce büyütme çalışmaları devam eden 4 Eylül Stadı'nın Trabzonspor maçına yetişeceğini açıkladıklarını hatırlatarak, "Stat UEFA kriterlerine göre büyük ölçüde tamamlandı. Federasyona müracaat ettiğimiz halde maç gündüze alınmadı ve Galatasaray ile Fenerbahçe'nin Avrupa kupasındaki maçları öne sürülerek, İstanbul Olimpiyat Stadı'nda yapılmasına karar verildi" dedi.

İstanbul'da oynadıkları maçlarda hep zarar ettiklerini söyleyen Ünsal, "Trabzonspor maçı hiçbir şekilde istemediğimiz, zarar ettiğimiz Olimpiyat Stadı'na verildi. 80 bin kişilik stat olduğu için tüm masraflar buna göre alınıyor. Bizim hiçbir şekilde İstanbul'da veya Olimpiyat Stadı'nda oynama isteğimiz yoktur. Çünkü bu stat, teknik direktör Lorant'ın dediği gibi deplasmandır. Bizim evimiz 4 Eylül Stadı'dır" dedi.

4 Eylül Stadı'nda bir tek ışıklandırmanın eksik olduğunu, bunun yapılmış olsa bile federasyonun yine bu maçı İstanbul'da oynanmasını isteyeceğini ileri süren Ünsal, "Bu konuda Federasyona 2 kez yazılı müracaata bulunduk. Stadın tüm işleri Ekim ayının sonuna kadar tamamlanacak" diye konuştu.

Futbol Federasyonu'nun aldığı bu karara tepki göstermek için Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip, federasyonu farklı bir yolla protesto edeceklerini belirten Ünsal, "Bunu protesto ediyoruz. Kendi sahamızda oynamak istiyoruz. Bunun için Valiliğimiz ve yönetim olarak farklı bir organizeye girdik. Yarın saat 17.30 da yeni stadımızda Valilik ve Sivas adliyesi açılış maçı yapılacak. Daha sonra Sivasspor-Trabzonspor maçını yine taraftarlarla birlikte izleyeceğiz. 5X5 ebatında dev ekran kurularak izleyeceğiz. Tüm yöneticiler ve taraftarlarla buluşacağız. Bur manada postmodern bir protesto uygulayacağız. Kibar bir protesto olacak bu. Bizi bir takım olaylarla karşı karşıya getirilmesine karşın bu tepkimiz yerinde olacak. Yarın tüm Sivaslı hemşerilerimi 4 Eylül Stadı'nda izleyeceğimiz maça davet ediyoruz. İnşallah bu maçtan galip geceliğiz" dedi.

4 Eylül Stadı'nda şahsa ait kombine bilet uygulaması da başlattıklarını söyleyen Ünsal, "Kombine biletlerde çok sıkıntımız yoktur. Yeni şeref tribünün sol tarafına 217 tane çok kaliteli koltuk koyduk. Bu koltuklar isme ait olacak. Kimse gelmemesi durumunda başkası oturamayacak. Bu biletleri önümüzdeki hafta 1 milyar liradan satışa sunacağız" diye konuştu. Ünsal, kendi sahalarındaki ilk maçı Denizlispor ile oynayacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2005 Cuma 14:32:15
Güncelleme :28 Eylül 2005 Çarşamba 08:03:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?