7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Sivas'ı bilardo coşkusu sardı

Avrupa Bilardo Federasyonu'nun organize ettiği Artistik Avrupa Bilardo Şampiyonası'nın final müsabakaları Sivas'ta başladı. Büyük Otel'de yapılan müsabakaların açılış seremonisine Vali Hasan Canpolat, AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, Belediye Başkanı Sami Aydın ile davetliler katıldı. Müsabakalara katılan sporcuların tanıtımının ardından milli marşlar okunurken, Sivas Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisinin ardından yapılan kura çekiminde eşleşmeler şu şekilde gerçekleşti:

"Thomas Ahrens (Almanya)-Jordi Oliver (İspanya), Kevin Tran (Fransa)-Robert Immervoll (Avusturya), Walter Bax (Belçika)-Jan Osterloh (Almanya), Eric Dealman (Belçika)-Laszlo Toth (Macaristan), Jurgen Goris (Belçika)-Xavier Fonellosa (İspanya), Serdar Gümüş (Türkiye)-Sander Jonen (Hollanda), Toure Madou (Fransa)-Jean Reverchon (Fransa), Hacı Arap (Türkiye)-Bernd Singer (Almanya)."

Maçlar öncesi bir açıklama yapan Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, bu müsabakaların Türkiye ayağına, Fransa ve Belçika'daki turnuvalarda dereceye giren Avrupa'nın 16 en iyi bilardocusunun katıldığını söyledi. Başkan Kurugöllü, şampiyonaya 2'si Türk olmak üzere 8 ülkeden toplam 16 sporcunun katıldığını kaydederek, "Bu branşın, diğer branşlardan farklı ve çok zor bir özelliği vardır. Bunu her bilardocu yapamaz. Burada göreceğimiz hareketleri şimdiye kadar Sivas'ta görememişsinizdir" dedi. Kurugöllü açıklamasına şöyle devam etti:
"Bileğine güvenen herkes önce ülkesindeki şampiyonalara katılır. Ülkesinde şampiyonluk elde ettikten sonra Avrupa ve dünya arenasına çıkar. Bu yarışmada da daha önce çıkıp elenen 16 elit sporcu kalmıştır. Yani Avrupa'nın en iyi 16 sporcusu buradadır. Buradan da şampiyonluk çıkacaktır."
Açıklamasının üzerine Semih Saygıner ile federasyon arasında problem olup olmadığı ve Saygıner'in turnuvaya davet edilip edilmediği yönündeki bir soruya cevap veren Kurugöllü, şunları söyledi:
"Bizden kaynaklanan bir problem yok. Semih bizim sevdiğimiz ve ülkesine yararlı olan bir sporcu. Bizim herhangi bir problemimiz yok; ama basın böyle algıladı. Gerekli açıklamaları yaptığımızda bunun böyle olmadığını gördüler. Daha sonra da biz ceza kurullarını harekete geçirdik. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Semih'e ceza verildi. Semih cezalı olduğu için oynayamıyor. Semih 3 bandı seçti. Artistik branşta oynamıyor."
Sivas'ta bugün başlayan yarışmalar, 4 Eylül'e kadar devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 16:58:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?