7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Sivaslı atletin uluslararası başarısı

Yunanistan'da yapılan Gençler Balkan Şampiyonası'nda Sivaslı atlet Osman Baş, 3000 metre stepli koşuda Balkan ikincisi oldu.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Sivas Atletizm İl Temsilcisi Kemal Çağlayan, Yıldızeli İlçesi'ndeki Çok Programlı Lise'de okuyan Osman Baş'ın Atletizm Federasyonu tarafından yapılan seçmelerde Milli Takım'a girdiğini, geçtiğimiz hafta Yunanistan'da yapılan Gençler Balkan Şampiyonası'nda da milli formayı giyen Baş'ın, 3000 metre stepli koşuda 2. olduğunu söyledi.

Baş'ın büyük başarı sağladığını kaydeden Çağlayan, "Milli gururumuz Osman Baş, yarışmalarda büyük başarı gösterdi. Yıldızeli İlçesi ile Sivas'ta yaptığı hazırlık sonrasında çıktığı koşuda 3 saniye ile şampiyonluğu kaçırdı ama yinede büyük derece yaparak Balkan ikincisi oldu. Osman Baş'a gösterdiği bu başarıdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Çağlayan, Atletizm Milli Takımı'nda birçok Sivaslı sporcunun olduğunu da sözlerine ekleyerek, tüm Sivaslı sporcuların diğer yarışlarda başarılı olacağına inandıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 07:56:31
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 13:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?