6
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Sivasspor Beşiktaş'a bileniyor

Sivasspor, Turkcell Süper Ligi'nin 14. haftasında kendi sahasında Beşiktaş ile oynayacağı maçın hazırlıklarını kar kaplı sahada yaptığı idmanla sürdürdü. 

Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda sahanın karla kaplı ve havanın da aşırı soğuk olması nedeniyle Teknik Direktör Werner Lorant, futbolculara yaklaşık bir saat süren düz koşu ve ısınma hareketleri yaptırdı. Antrenman, daha sonra kulüp binasındaki kondisyon ve ağırlık merkezinde basına kapalı olarak devam etti. Antrenmana Ankaraspor maçında sakatlanan Mohammed Ali Kurtuluş katılmazken, bu futbolcunun bugün MR çektireceği belirtildi.

Genel Menajer Bülent Uygun, Ankaraspor karşısında alınan beraberliğin iyi bir sonuç olduğunu belirterek, "Ankaraspor maçı gerçekten güzel geçti. 88. dakikada yediğimiz talihsiz bir golle 3 puanı kaybettik. 3 puanı almış olsaydık hem Beşiktaş maçı öncesi moral olacaktı, hem de takımın özgüveni açısından çok daha iyi yerlere gelecektik. Alınan bir puan nedeniyle mutluyuz. Beşiktaş maçı hazırlıklarına bugün itibarıyla başlamış bulunmaktayız. Hava ve saha şartları zor. Ancak Beşiktaş maçından layıkıyla çıkacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım'ın Demirören'in istifa kararını geri almasının kendileri için avantaj olduğunu belirten Uygun, Beşiktaş'ı yenerek Türkiye'nin gündemine oturmak istediklerini de kaydederek, "Ligin başında flaş transfer yaparak ses getiren Beşiktaş, üst üste aldığı kötü sonuçlarla çalkantılı günler geçiriyor. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in de görevine devam ettiğini açıklaması bizim için iyi bir avantaj. Onlar yeni sezonu hedefliyorlar. Ama bugüne kadar elde ettiğimiz başarıyı gündemde tutabilmek için bir büyük takımı yenmemiz gerekiyor. İnşallah taraftarımızın desteğiyle bu maçı da kazanarak, Türkiye'nin gündemine oturmak istiyoruz" dedi.

Kendi sahalarında ilk kez gece maçı yapacaklarını, bunu bir düğün neşesi içinde geçireceklerini ifade eden Uygun, "Bunu bir nevi düğün gibi düşünmek yazım. Geceleri düğüne gidiyoruz ya, bu da bizim için bir düğün sayılır. Sivas'ın tarihinde kendi sahamızda ilk kez gece maçı oynayacağız. Sivaslıların da tarihteki yerlerini almaları açısından bu maçta tribünleri doldurmalarını bekliyoruz. Zaten 10 bin kişilik bir seyirci kapasitemiz var. Gelemeyenler de dualarıyla takımlarını destekleyecektir. Bugünden itibaren maçın biletleri satışa çıktı. Hafta sonuna kadar da biletlerin biteceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Sakat futbolcularla ilgili de bilgi veren Bülent Uygun, Hakan Bayraktar'ın ayağında Ankaraspor maçında aldığı darbe sonucunda ödem oluştuğunu, Kaptan Mohammed Ali Kurtuluş'un yan bağlarında esneme oluştuğunu belirterek, takımda ufak tefek sakatlıkların bulunduğunu ve sakat futbolcuların hafta sonuna kadar düzeleceğini sözlerine ekledi.
Bu arada, Sivasspor'un tecrübeli teknik direktörü Werner Lorant'ın 58. yaşına girdiği bildirilirken, dün tesislerde toplanan futbolcuların düzenlenen bir partiyle Alman teknik adamın yaşgününü kutladıkları öğrenildi.

Öte yandan, Sivasspor-Beşiktaş maçının bilet fiyatları ise kale arkası 15, maraton 25, kapalı tribün 10, VIP ise 100 YTL olarak belirlendi.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 15:12:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?