6
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Sivasspor hedefi tutturdu

Turkcell Süper Ligi'ne bu sezon çıkan Sivasspor, ilk yarı için hedeflediği puanı tutturdu. Devre arasına 25 puanda giren Kırmızı beyazlı ekibin sezon sonundaki hedefi ise ligde kalabilmek.

Süper Lig ile bu sezon tanışan Sivasspor sezona Malatyaspor beraberliğiyle giriş yaptı. Çıkışı ise ligin 3 haftasında oynadığı Samsunspor galibiyetiyle yakaladı. Ardından Vestel Manisaspor'u yendi, Galatasaray'a ise yenildi. Ligin altıncı haftasında Trabzonspor'u 2-1 yenerek dikkatleri iyice üzerine çekti.

Ardından Denizlispor, Gençlerbirliği ve Diyarbakırspor'u yendi. 11. haftadaki Çaykur Rize yenilgisi ise düşüşün başlangıcı oldu. Sivasspor bu yenilgiden sonra oynadığı 6 karşılaşmada hiç galibiyet alamadı. Fenerbahçe ve Beşiktaş'a yenildi, Ankaraspor, Kayserispor, Konyaspor ve Ankaragücü ile berabere kaldı. Sivasspor bu sezon en farklı galibiyetini ise Diyarbakırspor'u 4-1 yenerek elde etti.

Devre arasına geçtiğimiz hafta Ankaragücü ile 0-0 berabere kalarak giren Sivasspor, oynadığı 17 maçta 6 galibiyet, 7 beraberlik, 4 mağlubiyet aldı. Rakip fileleri 19 defa havalandırırken kendi kalesinde 17 gol gördü. Bu sonuçlarla ilk yarıyı 25 puan ve 6. sırada tamamladı.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 13:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?