6
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Sivasspor'a Mavi Bayrak

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından uygulanan ''Mavi Bayrak'' projesinde, Turkcell Süper Ligi'nin 8. haftasında ödülü Sivasspor aldı.

Futbolda şiddeti ve düzensizliği önlemek amacıyla uygulamaya konulan ''Mavi Bayrak'' projesi kapsamında, ödül kazanan kulüpler açıklandı. Turkcell Süper Ligi'nin 8. haftasında ödül Sivasspor'un olurken, İkinci Lig (A) Kategorisi'nin 8. haftasında da ödül Mersin İdmanyurdu'na verildi.

Öteki liglerde Mavi Bayrak ödülünü alan kulüpler şunlar:
2. Lig (B) Kategorisi
1. Grup 11. hafta: Yıldırım Bosnaspor
2. Grup 8. hafta: Muğlaspor
3. Grup 7. hafta: Kırıkkalespor
4. Grup 7. hafta: Boluspor
5. Grup 7. hafta: Kahramanmaraşspor

3. Lig 5. Hafta
1. Grup: Mersin Büyükşehir Belediyesi
2. Grup: Etimesgut Şekerspor
3. Grup: Afyonkarahisarspor
4. Grup: Bilecikspor

ORGANİZE DEĞİLDİ

Öte yandan Futbol Federasyonu'nun futbolda şiddeti ve düzensizliği önlemek amacıyla uygulamaya koyduğu ''Mavi Bayrak'' projesi kapsamında, Turkcell Süper Ligi'nin 8. haftasındaki Denizlispor karşılaşmasında ödüle layık görülen Sivasspor'da, ödülün sevinci yaşanıyor.

Kulüp Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, Denizlispor maçı ile bu sezon ilk kez 4 Eylül Stadı'nda seyircilerin karşısına çıktıklarını hatırlatarak, seyircinin desteği ile bu maçtan 1-0 galip ayrıldıklarını anımsattı.

Mavi Bayrak projesi uygulaması fikrini ilk kez kendilerinin ortaya attığını ifade eden Ünsal, bu ödülü daha önceki haftalarda da hak ettiklerini, ancak Denizlispor maçı ile ödüle layık görüldüklerini kaydetti.

Sivasspor seyircisinin çok centilmen olduğunu belirten Ünsal, ''Bizim stadımızda kuruluşumuzdan bugüne kadar olay çıkmadı. Geçen sezon bizi mağlup eden takımları buradan alkışlayarak uğurladık. Hak ettiğimiz mavi bayrağı aldığımız için sevinçliyiz'' diye konuştu.

Fenerbahçe maçının ardından sarı-lacivertli ekibin otobüsünün taşlanması olayına da değinen Ünsal, lider Fenerbahçe'yi misafirperver bir şekilde karşıladıklarını, maçın ardından da çok iyi bir şekilde uğurladıklarını söyledi.

Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüsün taşlanması ve otobüsün camlarının kırılması olayının kendilerini üzdüğünü ifade eden Ünsal, ''Biz Fenerbahçe kafilesini stattan güzel bir şekilde uğurladık. Sonra otobüs taşlanmış. Fenerbahçe otobüsünün taşlanması organize bir hareket değil, tamamen çocukların yaptığı bir olay'' dedi.

KENT HABER
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 18:01:20
Güncelleme :9 Kasım 2005 Çarşamba 18:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?