6
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Sivasspor'un Rize mesaisi

Sivasspor, hafta sonunda deplasmanda Çaykur Rizespor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Vali Lütfullah Bilgin Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmana, Memorial Hastanesi 11 Altın Adam Yarışması'nda Ağustos ayının altın adam ödülünü kazanan futbolcu Hakkı Hocaoğlu ile onur konuğu olarak geceye davet edilen Teknik Direktör Werner Lorant ve izinli olan kaleci Petkoviç katılmadı. Geçirdiği kızamık hastalığı nedeniyle uzun süredir sahalardan uzak kalan golcü futbolcu Deniys, takımdan ayrı düz koşulara başladı. Yardımcı antrenörler Engin Fırat ve Esat Karaberberoğlu nezaretinde yapılan antrenmanda Sivassporlu futbolcular, düz koşu ve topla çalışmalarının ardından yarı sahada çift kale maç yaptı. Antrenmanda futbolcuların hayli neşeli ve istekli oldukları dikkat çekti.

Genel Menajer Bülent Uygun, antrenman sonrası yaptığı açıklamada, Diyarbakırspor karşısında alınan 4-1'lik galibiyetten dolayı memnun olduklarını belirterek, "Herkes Sivasspor'un gidişatından memnun, ancak taraftarların tutumuna bir anlam veremiyorum. Diyarbakırspor'u yenmek, hem de kendi seyircimiz önünde 4 golle gelip gelmek mutluluk verici. Sivasspor yönetiminden futbolcusuna kadar herkes mutlu. Ancak taraftarın ne kadar mutlu veya mutsuz olduğunu bilmiyorum. Karşılaşmayı 85. dakikada terk edecek kadar mutsuz galiba. Onun dışında her şey güzel gidiyor" dedi.

Hafta sonunda deplasmanda Çaykur Rizespor ile zorlu bir maç oynayacaklarını ifade eden Uygun, "Sivasspor'un çıkışı Çaykur Rizespor ve Fenerbahçe maçıyla devam edecek. Çaykur Rizespor ile deplasmanda çok zor bir maç oynayacağız. Deplasmanda Gaziantepspor karşısında son dakikada yediği gol nedeniyle galibiyeti kaçırdı. Çaykur Rizespor ve Fenerbahçe maçlarını son çıkış periyodumuz olarak belirledik. Ondan sonra ister istemez metabolizma düşüşe geçecektir. Milli takım maçları nedeniyle lige verilecek ara da bize o düşüşü engelleyecek imkanını verecektir. Lorant, tecrübesi, bilgisi ve yaptıklarıyla herkese parmak ısırtıyor. Hiçbir sorun olmadan yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Taraftarlardan daha fazla destek beklediklerini belirten Uygun, "Maç başlamadan önce 15 dakika tezahürat yapsınlar, ona da razıyız. 90 dakika maçı izleyebilirler, ama stada gelip giderek maçı izlemek olmuyor. Futbolcuları motive etmek için 10 bin kişinin tek ağız ve yürekten yanına çağırarak tezahürat yapmalarını istiyoruz. Sivasspor'un ileri gitmesi için taraftarla bütünleşmesi lazım. Bununla birlikte maça tek biletle iki kişinin girdiğini öğrendik. Eğer Sivasspor'a 15 milyon lirayı veremeyip de maça gelemiyorlarsa hiç gelmesinler" dedi.

Kızamık olduğu için 6 hafta sahalardan uzak kalan Deniys'in çalışmalara başladığını ifade eden Uygun, "6 haftadır kızamık hastalığının verdiği kas gücü kaybetmesinden oluşan antrenman formsuzluğu ve eksikliği var. Deniys'in devre arasına kadar kendini toparlayacağını düşünüyoruz. Böyle bir ortamda da kendini toparlayamazsa zaten devre arasında gereken önlemi alıp, onun yerine hocamızın vereceği rapor doğrultusunda transfer yapacağız" diye konuştu.

Bu arada, öğleden sonraki basına kapalı yapılacak antrenmana Hakkı ile Teknik Direktör Lorant'ın katılacağı, bu çalışma sonrasında yarın için takıma bir gün izin verileceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 16:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?