6
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Sivas'tan Hakem Çulcu'ya tepki

Sivasspor Kulübü Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, Galatasaray maçında hakem Mustafa Çulcu'nun tüm avantajları rakipleri lehine kullandığını söyleyerek, "Penaltı pozisyonunda Mustafa Çulcu'nun yan hakem bayrağı kaldırmışken Hakkı'ya sesli olarak oyna uyarısı yapması gerekirdi. Kaptan Hakkı'nın o pozisyonda Mustafa Çulcu'nun oyna hareketini görmesi mümkün değil" dedi.

Galatasaray maçının hakemi Mustafa Çulcu'ya tepki gösteren Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, "Mustafa Çulcu, yıllarca Süper Lig'de top koşturmuş Kaptan Hakkı Hocaoğlu'ndan acemi bir futbolcuymuş gibi bahsederek niyetini ortaya net bir şekilde koymuştur. Hiçbir trafik müdürü; kendi polisinin yol verdiği aracın sürücüsüne kaza yaptığı için ceza yazılmasına müsaade etmez. Çünkü suç sürücüde değil, ona yol veren memurundadır.

Karşılaşmanın 82. dakikasında yaşanan ilginç penaltı olayında kaptan Hakkı, yan hakem Serkan Akalın'ın bayrağını görüyor. Sırtı ise orta hakeme dönük. Mustafa Çulcu, yan hakem hakem bayrağını kaldırmışken Hakkı'yı sesli olarak uyarması gerekirdi. Sanki Hakkı kendini görüyormuş gibi ya da Hakkı'nın arkasında da gözleri varmış gibi oyna işareti yapmasını futbolcumuzun görmesi mümkün değildir. 90 dakika boyunca tüm avantajları Galatasaray lehine kullanan Mustafa Çulcu'nun 4. hakem Fatih Gökçe'yi maçın başından itibaren Werner Lorant'ın başına gardiyan gibi dikmesi, Lorant'ı sürekli olarak uyarması, hatta bir defasında maçı durdurarak 'Seni tribüne gönderirim' demesi de asıl niyetini açıkça ortaya koymuştur" diye konuştu.

Hakkı'nın yan hakeme uyarak ceza sahasında topu eline alıp ceza atışı yapmaya gideceğini düşündüğünü ifade eden Ünsal, "Mustafa Çulcu'nun oyunu hava atışıyla başlatma yerine penaltı vermesini de Galatasaray'ın 2-0 ile oyunu garantiye almasını sağlaması olarak düşünüyorum. Bugüne kadar biz hakemler hakkında bir şey konuşmadık. Galip geldiğimiz Vestel Manisaspor maçında 3 net penaltımızın, yine galip geldiğimiz Samsunspor maçında 1 net penaltımızın verilmemesi de bir hakem faciası yaşayacağımızın göstergeleriydi. Dikkat edilecek olursa hiçbir hakem maçtan hemen sonra çıkışta Mustafa Çulcu gibi uzun bir süre herhangi bir pozisyonu savunmamıştır ve bir usta oyuncuyu kendi hatasını kapatmak için acemilikle suçlamamıştır. Yani benzetmeye dönecek olursak trafik müdürü gözleri önünde kendi polisinin yaptığı hatayı savunurken, polisin işaretlerine uyan usta sürücüyü cezalandırmıştır. Bence futbolun da her şeyin de adaleti vardır ama gördüğüm kadarıyla hakemlerin adaleti yoktur" dedi.

"TRABZONSPOR MAÇINI 4 EYLÜL STADI'NDA OYNAMAK İSTİYORUZ"

Yenileme çalışmaları süren 4 Eylül Stadı'nın Trabzonspor maçına yetiştirileceğini birçok kez söylediklerinin altını çizen Ünsal, "4 Eylül Stadı'nda A kriterleri yerine getirildiği halde Futbol Federasyonu'nun Trabzonspor maçını Atatürk Olimpiyat Stadı'na alması resmen Sivasspor'un hakkının gasp edilmesidir. Sivas halkı büyük bir heyecan içerisinde Trabzonspor maçını beklerken, Federasyon'un bu kararı Sivas'ta şok etkisi yaşatmıştır. Taraftarlarımız haklı olarak bizlere 'Sivasspor sürgünde mi? Stadımız bittiği halde bu maç neden Atatürk Olimpiyat Stadı'na alındı' diye soruyor. Sivasspor'un mağduriyetinin giderilmesi için yönetim olarak Federasyon nezninde gerekli girişimleri bugüne kadar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Biz de sürgünden kurtulmak istiyoruz ve maçlarımızı evimizde oynamak istiyoruz. Bahane edilen ışıklandırma sistemi B kriterleri çerisindedir. B kriterlerinin uygulanmasına ise 01.01.2006 gününden itibaren geçilecektir. Buna rağmen Sivasspor'un kendi sahasında oynaması gereken Trabzonspor maçının Atatrük Olimpiyat Stadı'na alınması düşündürücüdür. Bu da Sivasspor'un ve Sivas'taki taraftarlarının hakkının resmen gasp edildiğinin göstergesidir" diye konuştu.

Teknik Direktör Werner Lorant'ın da içsaha maçlarını 4 Eylül Stadı'nda oynamak istediğini belirten Ünsal, "Çünkü kendi sahamızda oynayacağımız maçların psikolojik etkisinin başarıda çok büyük payı olacağına inanıyor. Trabzonspor maçının cumartesi veya pazar günü saat 16.00'da 4 Eylül Stadı'nda oynanması için yönetimimiz elinden gelen tüm çaba ve gayreti gösteriyor. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz cuma günü diğer takımların Avrupa Kupası maçları var diye 4 Eylül Stadı'nda oynamamız gereken maçı cuma günü Olimpiyat Stadı'nda oynamak zorunda değiliz. Federasyonun Sivasspor'un bu haklı isteğini olumlu olarak değerlendireceği ümidindeyiz. Aksi takdirde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda veya bir başka sahada oynayacağımız Trabzonspor maçı asla kendi evimiz sayılamaz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 12:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?