4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Taraftarlar cezayı protesto etti

Sivasspor taraftarı bir grup, Sivasspor- Konyaspor maçında yaşanan olayların ardından takımlarına 1 maç saha kapatma cezası verilmesini protesto etti..

1967 Sivasspor Genç Taraftarlar Derneği üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, 4 Eylül Stadı önünde ellerinde Sivasspor bayrak ve atkılarıyla toplandı. Daha sonra stada giren grup, misafir takım taraftarları için ayrılan tribünün önünde Sivasspor lehine tezahüratta bulundu.

Turkcell Süper Ligi'nin 16. haftasında 4 Eylül Stadı'nda oynanan ve 1-1 berabere sonuçlanan Sivasspor-Konyaspor maçında yaşanan olayların ardından takımlarına 1 maç saha kapatma cezası verilmesini protesto eden grup, bu maçta misafir takım tribününde kırılan koltukları ellerine alarak, olayları çıkardıklarını iddia ettikleri Konyaspor taraftarlarını kınadı.

Grup adına açıklama yapan taraftarlardan Serhan Kaburcuk, ''Konyaspor'u desteklemeye gelen, kendilerine taraftar sanan bir grubun çıkarmış olduğu olayda, Sivasspor'un ve taraftarının cezalandırılmasını şiddetle kınıyoruz'' dedi.

Sivasspor taraftarının daima centilmen bir şekilde takımını desteklediğini ve misafir takımları dostça karşıladığını ifade eden Kaburcuk, ''Sivasspor, başkanından taraftarına kadar her zaman fair-play kurallarına uyarak, futbolun şiddet olmadığına, barış ve kardeşlik olduğuna inanmıştır'' diye konuştu.

Sivasspor'a verilen ceza nedeniyle Futbol Federasyonu ve Tahkim Kurulu'nu protesto ettiklerini anlatan Kaburcuk'un açıklamasının ardından tezahüratlarına devam eden grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2006 Pazartesi 16:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?