6
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Yiğido, Malatyaspor'la puanları paylaştı

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta Sivasspor ile Malatyaspor 1-1 berabere kaldı.

Malatyaspor Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, Sivasspor karşısında ortaya koydukları futboldan memnun olmadığını söyleyerek, "Maçın zor geçeceğini biliyorduk. Yeterince gol pozisyonuna giremedik. Sivasspor bizden daha istekliydi. Öne geçerek şans elde ettik. Bunu 1-2 dakika daha koruyabilseydik, kontraataktan 2-0'ı yakalayabilirdik'' dedi.

Bir puanı iki takımın da hakettiğini belirten Teknik Direktör Feyyaz Uçar, bugünkü futbollarının beğenilecek gibi olmadığını, ancak daha iyisini yapabileceklerine inandığını kaydetti. Uçar, Okan, Bilal ve Mustafa gibi oyuncuların daha iyi olduklarında takım olarak daha etkili olabileceklerini söyledi.

Sivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant ise, ligde ilk maçların zor geçtiğini söyleyerek, "Malatyaspor karşısında oyuncularımın gösterdiği performanstan memnunum. Malatyaspor gibi bir takım karşısında 1-0 mağlup duruma düştükten sonra hemen golü bulmak kolay değil. Oyuncularım bunu akıllı bir şekilde başardılar. Oyun düzeni ve kondisyondan memnunum. Ancak pozisyonlarda daha iyi olabilirdik'' diye konuştu. Ligde şu an için hedeflerinin kümede kalmak olduğunu belirten Lorant, bunu başardıktan sonra da çıtayı yükselterek gidebilecekleri yere kadar gideceklerini söyledi.

Fenerbahçe ile Sivasspor arasındaki farkın sorulması üzerine de Alman teknik adam, ''Arada fazla bir fark yok. Sonuçta görevimiz aynı. Ben hedefe kilitlenebilen bir teknik adamın. İki takım arasında sadece hedefler farklı. Fenerbahçe çok büyük bir camia. Şampiyonlar Ligi'nde final hedefliyor. Bizim hedefimiz belli'' diye konuştu. Lorant, takımda hala eksikler bulunduğunu ve 2 oyuncu daha transfer etmeyi düşündüklerini kaydetti.
Malatyaspor Kulübü Başkanı Hikmet Tanrıverdi de, maçın içinde çok güzel görüntülerin olduğunu belirterek, "2 takımın dostça mücadelesini izledik. 2 takım da iyi mücadele etti. Takımımızı daha iyi bekliyordum. Önümüzdeki maçlarda performansımızın artacağını düşünüyorum" dedi.

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnur Odyakmaz ise, karşılaşmanın 2 komşu şehrin dostça mücadelesi şeklinde geçtiğini belirterek, "Özellikle ilk yarı istediğimiz oyunu sergiledik. İkinci yarı da gollük pozisyonlarda üstündük. Yenik duruma düştük ama beraberliği yakaladık. Öne de geçebilirdik ama olmadı" diye konuştu.

Malatyasporlu futbolcu Ömer Erdoğan, Sivasspor karşısında tutuk bir oyun sergilediklerini belirterek, "2. yarı gol bulduk. Bu arada 2. golü bulabilseydik maçı kazanablirdik ama olmadı ve yediğimiz golle beraberlikle yetinmek zorunda kaldık. Haftaya bu maçı telafi etmeyi çalışacağız" dedi.

Malatyaspor'un başarılı kalecisi Fevzi de, öne geçtiklerini fakat bunu koruyamadıklarını vurgulayarak, "Direncimiz biraz daha iyi olsaydı maçı kazanabilirdik. Bu beraberliği haftaya kendi sahamızda oynayacağımız karşılaşmada telafi etmeye çalışacağız" diye konuştu.

Sivassporlu futbolcular ise, ilk hafta maçların zor geçtiğinden dolayı beraberliğin iyi bir sonuç olduğunu belirttiler. Tecrübeli futbolcu Cem Karaca, maçı kazanmayı çok istediklerini fakat brabere kaldıklarını söyleyerek, "İlk hafta maçları zor oluyor. Yeni bir takımız. Beraberliğin de iyi bir sonuç olduğunu düşünüyorum. Bugün iyi mücadele ettik. İlerleyen maçlarda daha iyi olacağız. Bu sezon ilk 10'a oynayacak gücümüzün olduğunu düşünüyorum" dedi.

Kırmızı-beyazlı futbolcu Mohammed de, ilk maça göre iyi oynadıklarını vurgulayarak, "Yenik duruma düşmemize rağmen çok gol pozisyonuna girdik ve bir tanesini değerlendirerek, beraberliği yakaladık. Öne de geçebilirdik. Başlangıç olarak 1 puanın iyi olduğunu düşünüyorum. Herkes kümede kalmanın yeterli olacağını düşünüyor, ama biz ilk 10'u hedefliyoruz" dedi.

 Ayrıca Mohammed, ligdeki hiçbir takımdan çekinmediklerini ve herkese karşı aynı mücadeleyi sergileyeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2005 Pazar 10:15:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?