3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Yiğidolar Kazan'a boyun eğdi

Sivasspor, Antalya'daki son hazırlık maçında Rusya'nın güçlü ekiplerinden Rubin Kazan'a 2-0 mağlup oldu..

Karşılaşmaya Sivasspor, Oğuz, Murat, Fransergio, Hakan Turan, Hayrettin, Gökhan Bozkaya, Hakan Bayraktar, Cem Can, Cem Karaca, Musa ve Anderson 11'i ile başladı.

Sivasspor, ilk yarıda rakibine oranla daha çok topa sahip olmasına rağmen gol pozisyonlarına girmekte zorlandı. Oyunu daha çok kendi sahasında kabul eden Rus ekibi, yakaladığı kontrataklarla etkili olmaya çalıştı. Maçın ilk yarısı oldukça sert geçti. 2 takım oyuncuları birbirlerine oldukça sert müdahalelerde bulunurken, Rus takımından bir oyuncunun Sivassporlu bir futbolcuya attığı tekme sonucunda saha bir anda karıştı.

2 takım oyuncuları birbirlerinin üzerine yürürken hakem ve 2 ekibin teknik yönetiminin araya girmesiyle gerginlik büyümeden önlendi. Tekmeyi atan Rus futbolcu kırmızı kart görürken, iki takım arasında yapılan anlaşma gereği Rus takımı, oyuna başka bir oyuncuyu sokarak maça 11 kişi ile devam etti. Karşılaşmanın ikinci yarısında Sivasspor'da genç oyuncular da forma şansı buldu. Rubin Kazan bu yarıda bulduğu 2 golle sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Maç sonrasında açıklamalarda bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant, Antalya'da çok güzel şartlar altında çalışmalarını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Burada çok iyi çalıştık. Ama hala eksikliklerimiz var. Ligin başlamasına 1 hafta kaldı. Bu 1 hafta içinde eksikliklerimizi gidererek ligin ilk maçı olan Malatyaspor sınavına hazır olacağız. Şimdiden Avrupa Kupaları'na katılmayla ilgili bir şey söylemek doğru değil. Ama sezonun ikinci yarısına, ilk yarıya başladığımız gibi başlarsak neden Avrupa Kupaları'na katılmayalım?" diye konuştu.

Sivasspor'un, Antalya kampını değerlendiren Genel Menajer Bülent Uygun, çalışmalarını çok güzel bir ortamda yaptıklarını belirterek, "Yeni transfer edilen oyuncular da takıma çok hızlı bir şekilde uyum sağladılar" dedi.

Sezonun ilk yarısında kimsenin beklemediği bir başarı yakaladıklarının altını çizen Uygun, "Genellikle Süper Lig'e yeni çıkan takımların üçte ikisi küme düşüyor. Biz, Süper Lig'e çıktığımız ilk sezonda kimsenin beklemediği ama bizim beklediğimiz şekilde başarılı olduk. Biz, bugünlere hayal kurarak geldik. Ama Avrupa Kupaları'na katılacağız diye hayalperestlik yapmak istemiyoruz. Bu seneyi ilk 10'da tamamlayıp, gelecek sezon Avrupa Kupaları'nda mücadele edecek bir kadro kuracağız" şeklinde konuştu. Uygun ayrıca, takıma yabancı bir forvet oyuncusu almak istediklerini belirterek, 6-7 futbolcuyla görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

Bülent Uygun, Sivasspor olarak Almanya ve Brezilya ekolünü birleştirip, Yiğido ekolünü oluşturduklarını ve bu ekolü Süper Lig'in ilk yarısında başarıyla uyguladıklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2006 Pazartesi 11:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?