18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

33 yıl sonra restore edildi

Sivas'ın Suşehri İlçesi'ne bağlı Bostancık köyünde 1972 yılında köylüler tarafından yaptırılan cami, 33 yıl sonra Ankara ve İstanbul'da faaliyet göster Suşehrili kültür derneklerince tadilatı yapılarak, tekrar ibadete açıldı.

Açılış törenine, AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, Suşehri Kaymakamı Mehmet Yavuz, Suşehri Belediye Başkanı Şaban Coşkun, Ankara Suşehri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Alaeddin Aydın, Suşehri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İlyas Ege, İstanbul Suşehrililer Kültür Derneği Başkanı Ali Yüksel, AK Partili İl Genel Meclis Üyeleri ile çok sayıda köylü katıldı. Kuran'ı Kerim okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı İlçe Müftüsü Yusuf Bingöl yaptı. Bingöl konuşmasında, camilerin bir çok şeyden önemli olduğunu ifade ederek, "Burada böyle coşkulu bir açılış yapıyoruz. Camimiz çok güzel olmuş" dedi.

Ardından konuşan Ankara Suşehri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Alaeddin Aydın, şunları, söyledi:
"Bana babam bu camiyi her zaman korumamı söyledi. Ben şimdi babamın vasiyetini yerine getirdim ve yaşadığım sürece de devam ettireceğim. Şimdi ben de çocuklarıma sizlerin huzurunda vasiyet ediyorum. Bundan sonra bu camiye siz sahip çıkacaksınız. Buranın ne eksiği olursa siz o eksikleri hemen gidereceksiniz."

Daha sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Şaban Coşkun ise tadilatta emeği geçen herkese teşekkür etti.
Son olarak konuşan AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun da güzel bir cami oyduğunu belirterek, "Görüyorum ki böyle güzel insanlarımız yaşadığı sürece bu şekilde yapılan yardımların ardı arkası kesilmez. Bugün cami yaptırdılar, yarında okul yaptırırlar. Böyle insanlarımızı özelliklede iş adamlarımızı destekleyelim, onları küstürmeyelim. Onlara her zaman yardımcı olalım. Onların destekleri sayesinde yeni camilere, okullara kavuşacağız. Bu tür eserlere her zaman ihtiyacımız var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan açılış sonrasında ilk namaz, İlçe Müftüsü Yusuf Bingöl tarafından kıldırıldı.
Bu arada, Suşehrili işadamı Gazi Aydın da Bostancık köyüne yapılması planlanan okul için arsa sözü verdi.

.
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2005 Cuma 12:52:35
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 11:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?