19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Yoksul ailenin dramı

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Selimler köyünde, 10 kişilik Ergen ailesi tek gözlü bir odada yaşam mücadelesi veriyor.

12 yıl önce sırtında çuval taşıdığı sırada dengesini kaybederek düşmesi sonucu dizden aşağısı felç olan ve bir daha yürüyemeyen Musa Ergen (47), 10 kişilik ailesinin geçim derdi bir yana şimdi de sigara içmesinden dolayı yakalandığı dudak kanseriyle mücadale ediyor.

1994 yılında hayvanlarına yem götürmek için sırtına aldığı çuvalı, dengesini kaybederek düşüren ve dizden aşağısı felç olan Musa Ergen (47), sigaradan olduğu tahmin edilen dudak kanseriyle tek gözlü evinde, 10 nüfusuyla mücadele ediyor. Hiçbir maaşı olmadığını belirten, hasta yatağından kalkamayan ve güçlükle konuşan Musa Ergen; yetkililerin yardımını bekliyor.

Rahatsızlığından dolayı yemek dahi yiyemediğini belirten Ergen; "Dizlerimden aşağısı 12 yıl önce düşmem neticesinde felç oldu. Koltuk değneklerimin yardımıyla yürümeye çalışıyordum. Fakat, iki yıl önce sigaradan dolayı dudak kanserine yakalandım ve ağzım şiş olduğundan yemek yiyemiyorum. Şimdi ise bu hastalığımdan dolayı ayağa bile kalkamıyorum. 10 nüfusumla bir göz odada hayat mücadelesi veriyorum. Yardım edilmesini istiyorum" dedi.

Doğuştan akli dengesi bozuk olan abisine de baktıklarını söyleyen Ergen, 9 çocuğu olduğunu ve iki kızını evlendirdiğini belirterek, yerleri olmadığından abisini odunlukta yatırdıklarını ve diğer çocuklarıyla birlikte tek gözlü odada yaşam mücadelesi verdiklerini sözlerine ekledi.

Köylülerin yardımıyla geçindiklerini belirten evin büyük kızı Döndü Ergen (14); ilkokulu bitirdiğini ve babasının hastalığından dolayı bir daha okuyamadığını belirtti. Ergen, "Okula gitme imkanı bulsaydım, okuyup ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmek istiyorum," dedi.


HASTA BABANIN EN UFAK ÇOCUĞU 3.5 AYLIK


En ufak kardeşinin 3.5 aylık olduğunu belirten Döndü Ergen, çok mağdur olduklarını ve ailesine yardım sevenlerin el uzatmalarını isteyerek, babasının sağlığına kavuşmasını istedi. Üç kardeşinin okuduğunu belirten Ergen, "Evimizin ihtiyaçlarını annem görmektedir." dedi.

Köy İmamı Mustafa Yüksel, Ergen ailesinin 10 ferdine yardım severlerin el uzatmalarını istedi.

Tek gözlü odada hayat mücadalesi veren Ergen ailesine, Suşehri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı başkanlığı tarafından ev yapımına başlandığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 17:43:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?