28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Güvenlik için kestiler

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde Taşköprü Mahallesi'ne kurulan yeni trafo ve yüksek gerilim hatları yakınında bulunan ağaçların kesildiği bildirildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (ÇEDAŞ) Suşehri İşletme Başmühendisi Metin Doğruyol, ilçede elektrik sorununun kalmaması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Taşköprü Mahallesi'nde Meteoroloji Müdürlüğü'ne çıkarken yolun sağındaki hat komple karşı tarafa alınarak, buraya yeni bir trafo konulduğunu belirten Doğruyol, "Bununla birlikte trafoya yüksek gerilim hattı çekildi. Konulan yeni trafo yüksek gerilimi alçak gerilime çevrilerek vatandaşların hizmetine sunuldu. Yüksek gerilim hattının alında kalan ağaçlar ise bir tehlike arz etmemesi için kesildi" dedi.

Çalışmaların bununla da sınırlı olmadığını kaydeden Doğruyol, "Taşköprü Mahallesi mezarlığı yanındaki arsalarda oturan vatandaşlarımız için de bu alana yeni bir trafo konuldu.

elediyenin yapmış olduğu imar planına göre bu bölgenin elektik şebekesi tamamlandı. Derdiyok Sokak'taki tüm ağaç elektrik direkleri ise demir direk olarak değiştirildi. Kemalpaşa Mahallesi Erzincan Caddesi üzerinde elektriğin yer altına alınması için başlatılan çalışmalarımız sona erdi. İlçe merkezinde 100'e yakın ağaç elektrik direği ise demir direk olarak değiştirilecek" diye konuştu.

Doğruyol, ilçe merkezinde müteahhit çalışması olduğundan elektrikler ara sıra kesildiğini ancak bu çalışmalar bittikten sonra Suşehrililerin daha sağlıklı elektrik kullanmaya başlayacaklarını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 11:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?