24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Bakan Şener Sivas'ta

Bayram tatilini geçirmek için memleketi Sivas'ın Suşehri İlçesi'ne gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in önünü kesen alkollü bir vatandaş, sıkıntılarını anlattıktan sonra kendisi için iş istedi.

Çorum üzerinden karayoluyla Sivas'ın Suşehri İlçesi'ne gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'i, Vali Hasan Canpolat, AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, Kaymakam Abdullah Demir, Suşehri Belediye Başkanı Şaban Coşkun, AK Parti İlçe Başkanı Sururi Koçali ile vatandaşlar Akçağıl Köyü girişinde karşıladı. Ardından ilçe merkezine gelerek Suşehri Öğretmenevi'ne geçen Bakan Şener, vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Burada vatandaşların bayramını kutlayan Şener, dini ve resmi bayramların ayrı bir yeri olduğunu belirterek, "15 yıldır milletvekilliği yapıyorum. İlk kez bir ilçeye bayramda gidiyorum" dedi.

Ardından AK Parti Milletvekili Selami Uzun, ilçenin 6 önemli sorununu Bakan Şener'e iletti. Bakan Şener'den üniversite öğrencileri için yeni yurt binası, Suşehri içme suyu projesinin tamamlanması, Ordu ilinden geçen doğalgaz boru hattından ilçeye de doğalgazın bağlanması, ağaçlandırma çalışmalarının hızlandırılması ve Çataloluk Beldesi'nin olduğu mıntıkada bir gölet ya da baraj inşaatıyla 2 yıl önce kapatılan Suşehri Halk Bankası Şubesi'nin tekrar açılmasını istedi.

Buradaki programın tamamlanmasından sonra vatandaşlarla bayramlaşmak için Öğretmenevi'nden çıkan Bakan Şener, karşılaştığı vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Bazı işyeri açık esnaflara da uğrayan Bakan Şener, uğradığı esnafların ikramlarını aldı. Bu arada gezisi esnasında adı Cemal olarak bilinen alkollü bir vatandaş, Bakan Şener'den iş istedi. Akli dengesinin de yerinde olmadığı ileri sürülen Cemal isimli vatandaş, Şener'e yaklaşarak, "Bakanım ben de seni bekliyordum. Siz çok yoğun birisiniz. Önceden görüşüyorduk. Ancak şimdi görüşemiyoruz. Bana iş verin" dedi.

Yapılan görüşme sonrasında Şener, Cemal isimli vatandaşa iş verilmesi için talimat verirdi. Şahıs, Bakan Şener'in yakın korumaları tarafından uzaklaştırılırken, çevredekilerle de sözlü sataşma yaptı. Vatandaşın uzaklaştırılmasından sonra Bakan Şener ve beraberindekiler, DSİ Müdürlüğü'ne geçti. Bakan Şener'i burada da Suşehri İlçesi'ne bağlı Esenyaka ve Polat Deresi köy heyetleri karşılarken, Esenykalı köylüler Akıncılar İlçesi ile aralarındaki su problemini Bakan Şener'e ileterek bu sorunun çözülmesini istedi. Bakan Şener de vatandaşlara bu sorunu yetkililerden öğrenip çözüme kavuşturma sözü verdi ve DSİ'deki yemeğe geçti.

Suşehri İlçesi'nde temaslarda bulunacak olan Bakan Şener, yarın sabah Koyulhisar, Akıncılar, Gölova, İmranlı, Zara ve Hafik ilçelerini de gezecek. Yarın akşam saatlerinde Sivas'a gelecek olan Bakan Şener, Pazar günü 4 Eylül Stadyumu'nda yapılacak olan Sivasspor-Fenerbahçe maçını izledikten sonra Ankara'ya dönecek.

.
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2005 Cumartesi 12:45:56
Güncelleme :5 Kasım 2005 Cumartesi 12:49:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?