19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Hayırsever çilingir

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde çilingirlik yapan Kamil Kılıç, yaptığı yardımlarla rekora koşuyor.

Bugüne kadar çilingirlikten kazandığı paralarla 7 büyük yardım yaptığını söyleyen 72 yaşındaki Kamil Kılıç, hayır işlerini çok sevdiğini belirtti.

Tarihi dokular ve ibadethanelere yardımda bulunduğunu kaydeden Kılıç, "İlk hayrımı yapmaya ailemin mezarlığına gittikten sonra karar verdim. Mezarlık kötü durumdaydı. Bunun için Çataoluk Kılıçlar Mahallesi'nde mezarlık için bahçe yaptırdım. Daha sonra Köse Süleyman Türbesi yanında çeşme inşa ettirdim. Suşehri Kültür ve Dayanışma Derneği'ne İmam Hatip Lisesi kız öğrencilerine Kur'an kursu yapılması için 478 metre kare arsa, Kılıçlar Mahallesi'nde cami inşası için arsa, Kılıçlar Mahallesi'ndeki Kur'an kursuna da bir arsa ile yol yapılması için bir de bahçe bağışladım. Mağdur durumda olan insanlara yardımlarda bulundum. 10 tane Cumhuriyet altını verdim. Hz. Ebubekir Camii'ne Taşköprü'deki arsamı verdim" dedi.

Yaptığı yardımlardan dolayı birçok kurumdan takdir belgesi aldığını anlatan Kılıç, "Bu yardımları karşılıksız yapıyorum. İnsanların bana ve yakınlarıma dua okumalarını yeterli buluyorum. Şu an 72 yaşındayım. Ömrümün sonuna kadar da yardımlarıma devam edeceğim" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 10:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?