18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Bağ-Kurlulara bilgi verildi

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde Bağ-Kur'a borcu olan ancak yatırmayan veya hayatını kaybeden toplam 150 üyenin kayıtlarının silindiği bildirildi. Sivas'ın Suşehri İlçesi'ne bağlı köylerdeki Bağ-Kur'luları bilgilendirmek amacıyla ilçe milli eğitim müdürlüğü salonunda köy muhtarlarına yönelik yapılan bilgilendirme toplantısına, Bağ-Kur İl Müdürü Bekir Turan ve Şube Müdürü İbrahim Cin katıldı.

Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Suşehri Esnaf Odası Başkanı Yakup Özata, daha önceden bu toplantının köy muhtarlarına bildirildiğini, muhtarların da köylerindeki Bağ-Kur'lularla ilgili bilgileri dosya halinde ilgililere sunduğunu söyledi.

Bu toplantının asıl amacının, Bağ-Kur'luları bilgilendirmek olduğunu kaydeden Özata, 1985 yılında çiftçilerin Bağ-Kur'a üye olma zorunluluğu getirildiğini hatırlattı. Özata, "Belirtilen tarihten sonra tüm çiftçilerimiz Bağ-Kur'lu oldu. Ancak yıllar geçtikce bir çok üye primlerini yatıramadı. Borçları da bir hayli birikti. Borçlar birikince de çok sayıda üye hastanelerden faydalanamadı. Bağ-Kur'dan kayıtlarını da sildirmeyince, yeşil kart alamaz oldular. Biz de bu işe son vermek için Bağ-Kur İl Müdürü ile birlikte bu insanları toplayıp bunlara bir tarama yaptık" dedi.

Toplantıda, 'Bağ-Kur primlerini ödeyebileceklerse ödesinler, eğer ödeyemeyeceklerse biz bunları silelim' diye bir karar aldıklarına dikkat çeken Özata, "Yaptığımız araştırmalarda Bağ-Kur ile problemi veya ölmüş olan toplam 150 üye tespit ederek, bunların kayıtlarını sildik. Benim burada vermek istediğim en önemli mesaj, ölen üyelerin haklarının saklı kalmasıdır. Bir üye belirli sürede primlerini ödemiş ve yaşamını yitirmiş olabilir. Geride kalan eşi ve çocukları da bu kişinin yasal hakkından faydalanması söz konusudur. Bunun için geride kalan yakınlarına maaş bağlanması için konunun araştırılması, ilgili yerlere müracaat etmeleri gerekmektedir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2005 Cuma 12:09:23
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 12:37:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?