5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

100 ton atık kağıt

Yozgat İl Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından "Kağıtlar Çöpe Gitmesin Ağaca Dönüşsün" kampanyası çerçevesinde toplanan 100 ton atık kağıdın satışından elde edilen gelirle alınan kırtasiye malzemeleri öğrencilere dağıtıldı.

Yozgat Valisi Gökhan Sözer'in talimatıyla başlayan atık kağıt toplama kampanyasında 100 ton kağıt toplandığını belirten Vali Yardımcısı İzzettin Sevgili, "Toplanan bu kağıtların satışından yaklaşık 3 milyar liralık gelir elde edildi. Bu gelirle alınan kırtasiye malzemeleri bin 499 öğrenciye dağıtılacak" dedi.

Kırtasiye malzemelerini ilk olarak 30 Ağustos İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilerinden başlamak üzere dağılacağını ifade eden Sevgili, "Kampanyamız devam ediyor. Bundan sonra da gerek vatandaşlarımıza gerekse kamu kurum ve kuruluşları tarafından toplanan kağıtların çöpe gitmesindense Çevre ve Orman Müdürlüğümüze teslimiyle geri dönüşümü sağlanacaktır. 1 ton atık kağıt 16 ağacı kurtarmaktadır. Atık kağıt toplama kampanyası ile hem ağaçların kesilmesini önlemiş oluyoruz. Hem de ekonomimize katkı sağlamış bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Sevgili, daha sonra Çevre ve Orman Müdürü Ali Şimşek ve Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ile birlikte 30 Ağustos İlköğretim Okulu öğrencilerine kırtasiye malzemelerini dağıttı.

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 20:34:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?