3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Dursun Uyar aranıyor

YİMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar hakkında yakalama emri çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet ve izinsiz halka arz suçundan hapis cezasına çarptırılan Yimpaş Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ile ilgili yakalama emri çıkarttı. Aldığı hapis cezası iki kez ertelenen Uyar’ın aldığı erteleme süresi dün gece 24.00’te sona erdi. Uyar, süresi dolduğu halde teslim olmadığı için hakkında yakalama emri çıkartıldı.

Dün akşam 18.00 de tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesi'nden taburcu olduğu öğrenilen Uyar ile ilgili Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı, dün yakalama emri çıkartıp dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermişti. Aldığı hapis cezalarını ikinci kez erteleten Uyar, süresinin dolmasına 6 saat kala hastaneden ayrıldı. Dün gece 24.00'ten bu yana teslim olmadığı öğrenilen Uyar ile ilgili yakalama emri tüm illere ve sınır kapılarına iletildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, Uyar'ın dün saat 18.00 ile 24.00 saatleri arasında yurtdışına çıkmış olabileceğini belirterek, "24.00'ten itibaren yakalama emri yürürlüğe girdiği için yurt dışına çıkması imkansız. Ancak, o saatten önce çıkmışsa hakkında kırmızı bülten çıkartılabilir" değerlendirmesini yaptılar.

ANKA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 11:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?