5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Bakıcı, yeniden seçildi

Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, yapılan genel kurul toplantısında tekrar başkan seçildi.

Şoförler ve Otomobilciler Odası salonunda yapılan başkanlık seçimlerine Yozgat Valisi Gökhan Sözer, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdür Vekili Nevzat Arabacı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Uğur Bektaş, Bağ-Kur İl Müdür Akif Bilgin ve şoför esnafı katıldı.

Tek listeyle başkanlık seçimine katılan İlhami Bakıcı 770 delegenin 650'sinin oyunu alarak tekrar başkanlığa seçildi. Seçim öncesi bir konuşma yapan Bakıcı, yeni yapılan düzenleme çerçevesinde 3 yılda bir yapılan genel kurul süresinin 4 yıla çıkarıldığını hatırlattı. Bakıcı, "Bu seçimde başkanlık için ikinci bir aday çıkmadı. İlçelerimizde birden fazla aday varken, Yozgat'ta tek listeyle aday olmam da, üyelerimizin sevgisini kazanmış olduğumuzu gösteriyor. Bundan sonraki çalışmalarımızda elimizden gelen bütün imkanlarımızı şoför esnafı için kullanacağız" dedi.

Hükümetin sivil toplum örgüt başkanları için iki dönemden fazla başkanlık yapmamaları için kanun çıkartmak istediğine değinen Bakıcı, "Milletvekilleri önce bu kanunu kendileri için çıkarsınlar. Eğer kendileri iki dönemden fazla milletvekilliği yapmazlarsa bizler de sivil toplum örgüt başkanlığı yapmayız. Ama kanunun sadece sivil toplum örgüt başkanları için çıkarılmak istenmesi, insanların seçme ve seçilme hakkını yok etmektir" şeklinde konuştu.
Seçim sonrası Şoförler Odası Başkanı İlhami Bakıcı ve yönetim kurulu üyeleri topluca fotoğraf çektirdi.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 11:07:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?