5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

'Bebek Dostu İl' seçildi

Yozgat Valisi Gökhan Sözer, Sağlık Bakanlığı'nın ülke genelinde başlattığı "Bebek Dostu İl" projesi kapsamında yapılan değerlendirmede Yozgat'ın bebek dostu il seçildiğini söyledi.

Yozgat'ta sağlık alanında önemli gelişmelerin yaşandığını belirten Yozgat Valisi Gökhan Sözer, "Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelinde uyguladığı Bebek Dostu İl Projesi kapsamında sağlık müdürlüğümüz ana ve çocuk sağlığı konusundaki çalışmalarını ödüle layık bir şekilde gerçekleştirdi. 9 Kasım itibariyle Sağlık Bakanlığımızda ödülümüzü alacağız" dedi.

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü'nün kent genelinde yaptığı sağlık çalışmalarında daha çok bebeği hastalıktan koruduğu ve kurtardığı için bu ödüle layık görüldüğünü ifade eden Vali Sözer, "Sağlık personelimiz, alan ve bebek taramaları, kayıtlar, aşılamalar ve sağlık alanında çalışmalarının sonucunu almıştır. Bu büyük bir başarıdır, bundan memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Diğer taraftan sağlıktaki yeni yapılanmayla birlikte, resmi kurumlardan özel kurumlara sağlık personeli geçişinin arttığını ifade eden Sözer, "Bakanlığımız sürekli ihtiyaç olan hekim ve sağlık personelini kura ve tayin yoluyla illere göndermekte ve bu açığı kapatmada yardımcı olmaktadır. Önümüzdeki günlerde ilimizde bulunan sağlık personeli ve hekim açığı kapatılacaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 17:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?