5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Belediye borçlarını yapılandırdı

Yozgat Belediyesi, Hazine Müsteşarlığı'na ve kamu kurumlarına olan 120 trilyon liralık borcunu yeniden yapılandırdı. Daha önce bin 700 yılda bitirilmesi tahmin edilen belediyenin borcu, yeniden yapılandırma ile 35 yılda ödenecek.

Türkiye'nin en borçlu belediyeleri arasında yer alan Yozgat Belediyesi, borçlarını yeniden yapılandırdı. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, düzenlediği basın toplantısında, Hazine Müsteşarlığı'na 86 trilyon, Emekli Sandığı'na 1 trilyon 682 milyar, Vergi Dairesi'ne 498 milyar, TEDAŞ'A 19 trilyon, SSK'ya 2 trilyon 901 milyar lira olmak üzere faiziyle birlikte 120 trilyon lira borçlarının bulunduğunu söyledi. Başer, "Bu borcumuzu 5393 sayılı yasanın geçici 5. maddesine göre uzlaşmaya giderek yeniden yapılandırdık. 120 trilyon lira olan borcumuz 81 trilyon liraya düştü. 81 trilyon liralık borç da iller bankasından gelecek payımızın yüzde 40'ının kesilmesiyle 35 yılda tamamlanacak" dedi.

Yeniden yapılandırmayla birlikte Yozgat Belediyesi'nin mal varlığının üzerinde bulunan haciz işlemlerinin tamamen kaldırıldığını belirten Başkan Başer, "Bu haciz, belediyemiz üzerinde büyük bir yüktü. Hiçbir işlem yapamıyorduk ama bundan sonra sattığımız her gayrimenkul Yozgat'a hizmet olarak dönecektir. Haciz işlemlerini kaldıran Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'na, Maliye Bakanlığı'na ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha önce faiziyle birlikte olursa borçların ödeme süresinin bin 700 yıl olduğunu hatırlatan Başer, "Son yapılandırma ile bu süre 35 yıla düştü. 35 yıllık süre içerisinde Yozgat Belediyesi oldukça sıkıntılı günler geçirecektir. Yapılandırmada en önemli olay, haciz işlemlerinin kaldırılmasıdır. Bizim borcumuza en büyük etken olan Pınar Holding'in işletmiş olduğu et, süt entegre tesisidir. Haczin kaldırılmasıyla birlikte burası satılabilir ve oradan elde edilecek gelir ile büyük hizmetler yapılır. Et Entegre Tesisi 32 milyon dolara yapılmıştı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 10:44:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?