5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Belediye'den Atatürk koşusu

Yozgat Belediyesi, Atatürk'ün Yozgat'a gelişinin 81. yıldönümü münasebeti ile liseler arasında Atatürk Koşusu düzenledi.

Atatürk'ün Yozgat'a gelişinin 81. yıl dönümü münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenlediklerini belirten Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, bu etkinliklerden bir tanesinin de Atatürk Koşusu olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, 15 Ekim 1924 tarihinde ilimizi şereflendirmiştir. Bu nedenle Ata'nın Yozgat'a gelişinin 81. yıl dönümünde belediye olarak bir kutlama düzenledik" dedi.

Bugünkü etkinliklerden bir tanesi olan Atatürk Koşusu'nu tamamladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Başer, "15 Ekim Cumartesi günü ise Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlenecek. Ardından 5 mahalleye yapılan çocuk parkımızın ve belediye bünyesindeki Ak masamızın açılışını yapacağız. Daha sonra da doğaya keklik bırakacağız" diye konuştu.

Kirazlı Göleti yanından başlayan Atatürk Koşusu'nda bin 500 metre kızlarda, Kız Meslek Lisesi'nden Meltem Koç 1., Sürmeli Lisesi'nden Sultan Çakır 2. Semra Gökçe 3. oldu. 3 bin metre erkeklerde ise Sürmeli Lisesi'nden Abdullah Güzel 1., Oğuz Yüce 2., Yakup Çelebi 3. oldu.

.
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2005 Cumartesi 00:57:38
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 21:33:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?