5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Büyükbaş hayvanlara şap

Yozgat Tarım İl Müdürü Sıddık Aktaşçı, başlatılan şap aşısı kampanyasında il genelinde 106 bin 216 baş hayvanın aşılandığını ve aşılama çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın ilk ve sonbahar olmak üzere yılda 2 defa şap aşısı kampanyası başlattığını hatırlatan Tarım İl Müdür Aktaşçı, "Sonbahar kampanyası 1 Eylül itibariyle başladı ve devam ediyor. Yozgat Merkezde de aşılama çalışmasını tamamladık ve 17 bin 800 baş hayvan şap hastalığına karşı aşılandı. Yozgat merkezde hedeflerinin üzerinde bir aşılama yaptık. İlçelerimizde de 1-2 hafta içerisinde aşılamayı tamamlayacağız. Şu ana kadar il genelinde 106 bin 216 baş hayvan şap hastalığına karış aşılandı. Hayvanları aşılanmayan çiftçilerimiz kampanya tamamlanmadan görevlilerle irtibata geçerek hayvanlarını aşılatsınlar" dedi.

Şap aşılamasının sürdüğü günlerde aynı zamanda küpeleme çalışması yaptıklarına değinen Yozgat Tarım İl Müdürü Sıddık Aktaşçı, şöyle devam etti: "3 aylık buzağıların üzerindeki büyükbaş hayvanlarda küpeleme çalışmaları bitmişti. Ancak bakanlığımız küpeleme süresini 30 kasıma kadar uzattı. 30 Kasım 2005 tarihinden sonra 3 aylıktan büyük hayvanların küpelenmesi yapılmayacaktır. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için küpesi olmayan hayvanlarını biran önce küpeletmelerini isityoruz. Aksi takdirde küpesi olmayan hayvanlar hayvan pazarlarına alınmayacak ve verilecek teşviklerden yararlanamayacak."

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 15:14:41
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 15:22:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?