5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Büyükelçi Castafio Yozgat'ta

Filipinler'in Büyükelçisi Ofelia Castafio, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Yozgat'a geldi. AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek ile birlikte Yozgat'a gelen Büyükelçi Castafio, önce Yozgat Valisi Gökhan Sözer'i makamında ziyaret etti.

Ziyaretlerinin amacının iki ülke arasındaki ilişikleri daha da geliştirmek olduğunu belirten Büyükelçi Castafio, "Bu sebeple Yozgat'tayım. Sarıkaya İlçesi'nde bulunan termal alanlarda da bir takım incelemelerde bulunacağız" dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek de Filipinler'in termal turizm, otelcilik, tedavi ve masaj konularında önemli tecrübeleri olan bir ülke olduğuna dikkat çekti. Çiçek, "Sarıkaya'ya Dedeman tarafından 70 milyon dolarlık bir yatırım yapılacak. Bu yatırımla Filipinliler de ilgileniyor. İnşallah bu yatırıma katkıda bulunacaklar. Ayrıca Filipinliler'in ihtiyacı olan bir takım şeyleri Yozgat'tan karşılayabiliriyiz, onun için Büyükelçi Castafio'yu Yozgat'a davet ettik. Bizi kırmayıp davetimizi kabul ettiği için kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Filipinler Büyükelçisi Castafio'ın Yozgat'ı ziyaretlerinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Vali Gökhan Sözer, şunları söyledi: "Büyükelçimiz, Yozgat'ı tanıyacak, inceleyeceklerdir. Yozgat hakkında bilgi edineceklerdir. Kendilerine bu ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ümit ediyoruz ki Yozgat ve Yozgatlılar hakkında olumlu kanaat edinirler ve burayı sevdikten sonra bu ziyaret ve ilgilerini devam ettirirler".

Ziyaret sonrası Büyükelçi Castafio, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Jeotermal Derneği Başkanı Orhan Mertoğlu, Sarıkaya İlçesi'nde bulunan jeotermal alanları incelemek için Sarıkaya'ya gitti.

.
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2005 Cuma 16:32:51
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 16:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?