5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Camide ayakkabı ve cekt hırsızlığına son

Yozgat'ın Sarıkaya İlçesi'ne bağlı Kürkcü Köyü'nde yaşayan Yasin Alpaslan, ceket, çanta ve ayakkabılara taktığı alarmla hırsızlıkları önleyeceğini iddia ediyor.

Vatandaşların camilerde abdest almak için ceketlerini çıkardıklarında cüzdanlarının veya camiye girdiğinde ayakkabılarının çalındığını belirten 50 yaşındaki mucit Yasin Alpaslan, yaptığı icatlarla bu hırsızlıklara son verileceğini ileri sürdü. Ceketin askıdan alındığında ya da elin cebe girdiği sırada alarmın çaldığını ifade eden Alpaslan, "Ayakkabılar ise birbirinden ayrılığında alarm çalıyor. Böylece polislerin ve vatandaşın hırsızlıktan haberi oluyor" dedi.
Kapkaççılara karşı da bir çanta ürettiğini ifade eden Alparslan, "Bu çantada da alarm var. Ayrıca çanta çalındığında telefon devreye girerek başka bir telefonu arıyor. Böylece çantanın yeri tespit ediliyor. Bir de bu çanta özel boya ve renkli sim atıyor. Kapkaççı çanta ile kaçarken boya yere damlıyor ve polisler bunu takip edebiliyor. Simler ise kapkaççının üzerine püskürüyor" şeklinde konuştu.

Kendisinin köyde bakkal işlettiğini ama gününün büyük bir bölümünü elektronik aletler üzerine çalışarak geçirdiğini ifade eden Alpaslan, "Maddi imkanım olmadığı için seri üretimlere geçemiyorum. Başbakanımızın yanına gittim ancak görüşemedim. Bana yardım eden biri çıkarsa çok çeşitli projelerim bulunuyor. Yaptığım bir çalışmada elektrikten tekrar elektrik üreterek yüzde 70 sarfiyat sağlıyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 14:14:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
keziban suna IP: 211.27.243.xxx Tarih : 22.05.2007 07:04:26
ben kurkculu pehlivanin kiziyim butun kurkcululere selam kurkcululeri internette gormek istiyorum kurkcunun dagini tasini tozunu topragini gormek istiyprum kurkcuyu gormek istiyorumozledim avusturalya sydney ibrahim kizi ve gulhan kizi hepinizi opuyorum