5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Çanakkale Zaferi kutlamaları

Çanakkale Zaferi'nin 91. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Yozgat'ta tören 2 ayrı tören düzenlendi.

Yozgat Şehitliği'ndeki törene Yozgat Valisi Gökhan Sözer, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, daire müdürleri, öğrenciler, şehit yakınları ve Yozgatspor'lu futbolcular katıldı. Şehitlikte Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, Jandarma Üsteğmen İlhan Güngör günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Konuşmalar sırasında şehit yakınları gözyaşlarını tutamazken, Güldaniye Aksu isimli bir şehit annesi fenalık geçirdi. Şehit annesine ilk müdahaleyi törende bulunan İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Ünkoç yaptı. Daha sonra Güldaniye Aksu, ambulansla Yozgat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İkinci tören ise İl Kültür Müdürlüğü salonunda yapıldı. Törende 3 şehit yakını ve 1 gaziye devlet övünç madalyası verildi. Törende bir konuşma yapan Yozgat Valisi Gökhan Sözer, bu toprakların şehit kanlarıyla sulanan vatan haline getirildiğini belirterek, "Ordu millet olan Türk Milleti ve onun yılmaz bekçileri hiçbir yıkıcı, bölücü, bu memleketin varlığına ve birliğine karşı tehdit unsuru olan hiçbir olay ve saldırıya elbette fırsat vermez. Bugüne kadar vermemiştir, bugünden sonra da vermeyecektir. Bu kahramanlığı gösterenlere, bu kahramanlığı gösterirken şehit olanlara gazi kalanlara bugün burada bakanlar kurulunun, Türk Devleti'nin tevcih ettiği övünç madalyasını veriyoruz. Elbette onlara çok daha fazla şey vermek istiyoruz. Onların dulları ve yetimleri bizim emanetimizdir. Gaziler bu devletin, bu milletin şefkat ve himmetindedir" dedi.

Konuşmaların ardından Güneydoğu'da PKK terör örgütü ile girdikleri çatışmada şehit düşen Jandarma Asteğmen Süleyman Şahin'in Babası Murat Şahin'e, şehit Jandarma Uzman Çavuş Haydar Vural'ın oğlu Ömer Vural'a, şehit Jandarma Uzman Çavuş Emin Uyar'ın oğlu Şükrü Uyar'a ve Gazi Jandarma Er Bekir Anar'a devlet övünç madalyası ve beratı verildi.
Törende şehitlerin özgeçmişlerinin okunması sırasında şehit yakınları ve törene katılanlar gözyaşlarını tutamadı.

.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2006 Cumartesi 19:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?