5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Doğaya 250 keklik bırakıldı

Yozgat Çevre ve Orman Müdürlüğü, kınalı kekliklerin çoğaltılması amacıyla doğaya 250 keklik bıraktı. Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Şimşek, geçmiş yıllarda Yozgat'ın kekliği bol olan illerden bir tanesi olduğunu belirterek, "Usulsüz tarım ilaçları, tarlalarda yoğun bir şekilde kullanılan gübrelerden dolayı bu yaban hayatı ciddi zarar gördü. Bunların en başında kekliklerin nesli tükenme noktasına geldi" dedi.

Türkiye genelinde hem tilki hem de keklik avının yasaklandığını hatırlatan Şimşek, "Keklik ve tilki avlayanlara çok büyük cezalar uygulanıyor. İlimizde tükenen kekliğin çoğalması için üremeye uygun alanlara 250 keklik bıraktık. Bizim amacımız ilimizi eski günlere ulaştırmaktır. Vatandaşlarımızdan isteğimiz bu keklikleri avlamasınlar, onları koruyarak çoğalmasını sağlasınlar" şeklinde konuştu.

Yozgat'a keklik üretme istasyonu kurulacağını da ifade eden Şimşek, Yozgat -Alaca yolu üzerindeki Vali Hüseyin Önal orman alanında bir keklik üretme istasyonu kurulma çalışmasının bulunduğunu, önümüzdeki yıl burada keklik üretmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 16:22:36
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 15:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?