5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Duble yol çalışmaları hızla devam ediyor

Yozgat'ta duble yol ve asfaltlama çalışmaları hızla devam ediyor. Karayolları Yozgat Şube Şefi Sait Coşkun, 2005 yılı programında bulunan 251 km yol asfaltını tamamlayacaklarını söyledi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karayolları Yozgat 65. Şube Şefi Coşkun, İl genelinde 96 Km'lik bir duble yol çalışması bulunduğunu belirterek, 4 ana noktada Kuzey-Güney ve Doğu-Batı olmak üzere çalışmalar devam ettiğini kaydetti.

Genel Müdürlük ihalesi olarak Yozgat- Sorgun arasındaki yol genişletmesinin de duble yol kapsamına dahil edildiğini vurgulayan Coşkun, "Kırıkkale il hududundan Yerköy ilçemize doğru 31 km'lik kısımda duble yolun altyapı işlemleri tamamlandı ve asfalta hazır hale getirildi. Ancak inşaatı devam eden 5 köprü bulunduğu için asfalt atamıyoruz. Köprü inşaatı tamamlandığında asfalt atıp trafiğe açacağız" dedi.

Kuzey-Güney hattında da Alaca yolunun 12 kilometresinin toprak işinin devam ettiğini, ilk 5 kilometresinin asfaltlanıp trafiğe açılacağını ifade eden Coşkun, "Kayseri il hududu, Himmetdede-Boğazlıyan arası tamamlanmak üzere yaklaşık 18 kilometresi de bitirilmiş ve trafiğe açılmış durumdadır. Diğer taraf toprak, alt temel ve temel çalışmaları devam etmektedir. Doğu kesimindeki çalışmamız ise Akdağ'ı tırmanmadan Ozan'a kadar Saraykent yakınlarına kadar devam edecek olan 22 kilometrelik bir kesimde 18'inci kilometrelik kısımdan 7.5 kilometresi duble yol şeklinde yeniden yapıldı ve trafiğe açıldı. Diğer kısımlardaki temel, alt temel toprak işleri devam ediyor" şeklinde konuştu.

Diğer kara yollarında ise asfaltlama çalışmalarının sürdüğünü belirten Çoşkun, şöyle konuştu: "Şuan itibariyle Yozgat il hudutları dahilinde 110 kilometre civarında asfalt döktük. Her gün 4 kilometre asfalt dökmek suretiyle devam ediyoruz. Yapılan ve bitirilen kesimler Musabeyli Yolu, Eymir Yolu 1 km yapıldı bitirildi. Çekerek- Aydıncık arası, Sorgun geçişinde duble kesimlerin bir kısmı, Doğankent civarında 1.5 kilometre, Akdağ Oluközü'nde 7.5 kilometre yapıldı bitirildi. Şu an itibariyle Akdağ civarında çalışıyoruz. Muhtelif kesimler asfaltlanma suretiyle bitirilecek. Ayrıca Boğazlıyan ilçe hudutlarında muhtelif kesimler asfaltlandı. Çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Bu yıl duble yol dahil asfalt programımız 251 kilometre. İnşallah tamamına yakınını asfaltlamak suretiyle bitireceğiz".

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 10:58:35
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 16:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?