5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kar üzerinde mangal keyfi

Yozgat'ta kuş gribinden etkilenen beyaz et bayileri, markalı ürünlerde kuş gribinin olmadığını ispatlamak için kar üstünde mangal yapıp hem yediler hem de vatandaşlara ücretsiz dağıttılar.

Şeker Piliç Yozgat Bölge Bayii Adem Yıldız, entegre ve markalı tavuk ürünlerinde kuş gribi olmadığını ispatlamak amacıyla meydanda tavuk kanat ve butlarını mangal yaparak ücretsiz olarak vatandaşlara dağıttı. Yıldız, kuş gribi vakalarının köylerde ve açıkta beslenen kanatlılarda görüldüğünü belirterek, "Entegre ve markalı ürünlerde kesinlikle kuş gribi yoktur. Bunu ispatlamak için kendimiz yiyoruz ve vatandaşında yemenisi istiyoruz. Korkulacak bir durum yoktur" dedi.

Kuş gribi sebebiyle beyaz et satışlarının yüzde 60-70 oranında düştüğünü ifade eden Yıldız, tekrar satışların eski düzeyine çıkmasını beklediklerini söyledi.

Daha sonra Şeker Piliç Yozgat Bölge Bayii Sanayi meydanında yaktıkları mangallarda tavuk eti pişirip hem yediler hem de çevredeki diğer esnaflara ücretsiz olarak dağıttılar. Tavuk etini pişiren çalışanlar, "Markalı tavuk etlerinde kuş gribi yok. Biz yiyoruz, sizlerin de yemesini tavsiye ediyoruz" diye bağırdı.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 17:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KAAN IP: 88.224.93.xxx Tarih : 30.01.2006 19:17:49
arkadaşlara katlıyorum. bu ülke turiziminin düşmesi için bir oyun bugün bir alman gazetesinin ana başlığı türkiyeye gitmeyin kuş giribi var oluyor