5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kazakistan Büyükelçisi Zhankulıev Yozgat'ta

Kazakistan Büyükelçisi Amanzhol Zhankulıev Yozgat'ı ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu. Yozgat Valisi Gökhan Sözer'i makamında ziyaret eden Kazakistan Ankara Büyükelçisi Zhankulıev, ziyaretlerinin sebebini iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek ve Yozgat'ın da bu ilişkiler arasında iyi bir yer almasını sağlamak olduğunu söyledi.

Kazakistan Büyükelçisi Zhankulıev'in yaptığı ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Vali Gökhan Sözer, "Biz Kazakistan ile aynı tek devlet ve tek milletiz diye düşünüyoruz. Biz kardeş bir devletin büyükelçisini hem de soyumuzun geldiği toprakların temsilcisini burada ağırlıyor olmaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz. Büyükelçimiz, Yozgat'ı tanıyacak, inceleyecekdir. Yozgat hakkında bilgi edineceklerdir. Kendilerine bu ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ümit ediyoruz ki, Yozgat ve Yozgatlılar hakkında olumlu kanaat edinirler ve burayı sevdikten sonra bu ziyaret ve ilgilerini devam ettirirler" dedi.

Daha sonra Büyükelçi Zhankulıev, Vali Gökhan Sözer'e getirdiği hediyeyi takdim etti. Zhankulıev, Yozgat'ın tarihi turist yerlerini gezip organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulunduktan sonra Ankara'ya dönecek.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 13:02:44
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 16:39:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?