5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Köy Hizmetlerine revizyon

Valisi Gökhan Sözer, köylerin yol yapım çalışmalarının aksatılmadan yürütülmesi, hizmetlerin seri olarak yerine getirilmesi için Köy Hizmetlerine ait araçların bir kısmının yenileneceğini söyledi.

İl Genel Meclis toplantısına katılan Vali Gökhan Sözer, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne ait araçların yenilenmesi konusunda Meclis üyelerini bilgilendirdi. Vali Sözer, "Köy Hizmetlerinin görevlerini ifa edebilmesi için çeşitli iş makineleri ve araç gereçlere ihtiyacı vardır. Ancak alınan araçların belli bir kullanım süreleri bulunmaktadır. Müdürlüğümüzde ekonomik ömrünü tamamlayan araçların bir kısmı hizmet üretmekten, katkı sağlamaktan uzaklaşmıştır. Ekonomik ömrünü dolduran bu araçlar elden çıkarılmakta yada hurdaya ayrılmaktadır. Fakat hizmetin yürümesi için yeni araçlarında alınması gerekmektedir" dedi.

Yeni alınacak araçların bir kısmının İl Genel Meclisinin iznine tabi olduğunu vurgulayan Vali Sözer, "2 milyon 300 YTL değerinde bir araç alınacaktır. Ancak ihtiyaç duyduğumuz araçlar bunların çok çok üzerindedir. Elimizde bulunan araçların büyük çoğunluğu çalışır gözükse de bunlar masraf çıkarmaktadır ve zaman kaybına neden olmaktadır. O nedenle o araçlarında elden çıkarılması ve yenilenmesi gerekmektedir. Ama bu bir kaynak ve imkan meselesidir, bir fırsatımız olursa bunları da yenileyebiliriz" şeklinde konuştu.

Vali Sözer, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğüne 3 adet mıcır serici kamyon, 3 adet lastik tekerlekli yükleyici, 1 adet lastik tekerlekli silindir, 1 adet demir bandajlı silindir, 1 asfalt süpürgesi, 4 adet damperli kamyon, 5 adet pikap, 2 adet minibüs, adet seyyar kaynak, 2 adet tamir aracının alınacağını belirtti.

Araçların alınması konusu meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edilerek onaylandı.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 17:06:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?