5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Köylere destek projesi

Yozgat Valisi Gökhan Sözer, Köylere Destek Projesi (Köydes) kapsamında 2006 yılı içerisinde Yozgat'ın tüm köy yollarının asfaltlanıp, içme suyu olmayan köylere de içme suyu şebekesinin yapılarak her evin musluğundan su akacağını söyledi.

Köy Hizmetleri ve Özel İdare Müdürlüğü 2005 yılı çalışma sezonunu değerlendiren Vali Sözer, köy hizmetleri ve özel idare müdürlüğü olarak çalışma sezonunun sonuna gelindiğini belirterek, "Önümüzde 1 ay kadar bir süre var. Bu süre zarfında yapmayı planladığımız yatırımları ve hizmetleri ikmal etmek, tamamlamak zorundayız. O nedenle yetiştirmeye uğraştığımız işlerin biran önce sonuçlanması için de çaba harcıyoruz" dedi.

Yapılan genel çalışmaların dışında Köydes programı kapsamında Yozgat'a 2 trilyon 300 milyar liralık bir ödenek ayrıldığına değinen Vali Sözer, "Köydes'in amacı yolsuz ve susuz köy bırakmamaktır. İlimizde de köy yerleşim yerlerinde hem yol hem su sorunu fazladır. Bu nedenle Köydes uygulaması çok önemli birkaynak ve katkı olmuştur. Köydes programı çerçevesinde gelen 2 Trilyon 300 milyar yerinde kullanılmıştır. Önümüzdeki yıl içerisinde büyük bir ihtimalle Yozgat'ın tüm köy yerleşimlerinin yol ve su problemleri Köydes çerçevesinde tamamlanacaktır. Bu yıl çalışma ve hizmet verimi yüksek bir sezon tamamladık. Bu katkıyı gösterene il genel meclisi üyelerine, köy hizmetleri ve il özel idare çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

2006 yılı içerisinde Yozgat il genelinde 2 bin 500 km köy yolu yapmayı ve 100 köye içme suyu getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Vali Sözer, "Yozgat'ın bu gün itibariyle 700 km köy yolu asfaltlanmıştır. Bu nedenle 2 bin 500 km asfalt yol yapmak bir devrim niteliği taşır. 2 Bin 500 km asfalt yolu 2006 yılı içerisinde tamamlamak ancak hava koşulları nedeniyle bu yetiştiremezsek 2007 yılında tamamlayacağız" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 15:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?