5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kurbanlıklara pasaport kontrolü

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, doğudan batıya yapılan hayvan sevkiyatlarında, kurbanlık hayvanlara ait pasaport kontrolü yapıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Tarım İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa organize ettiği denetimlerde, doğu illerinden, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyükşehirlere yapılan kurbanlık nakillerinde, araçları durdurarak, hayvanların, sağlık belgelerini, pasaportlarını ve nakil belgelerini kontrol ediyor. Eksik belgeleri bulunan araçların ise geçişine izin verilmiyor.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Hakim Günay Esen, yaklaşan kurban bayramı münasebetiyle karayolları sorumluluk alanında 11 ekiple görev yaptıklarını hatırlattı. Esen, "İlimizde içerisinden yoğun bir şekilde kurbanlık hayvan sevkiyatı yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın kurban bayramında sağlıklı et yemelerini sağlamak için hayvan nakillerinde istenilen belgelerin kontrollerini yapıyoruz. Bizim için insanlarımızın sağlığı her şeyden önce gelmektedir. O nedenle hayvan taşıyan tüm araçları durdurarak, belgelerini kontrol ediyoruz" dedi.

Kurallara uymayan sürücü ve hayvan sahiplerine ağır cezaların uygulandığını ifade eden Esen, "Pasaportlu, ancak belgesiz sevk yapan hayvan sahiplerine bin 740 YTL, pasaportsuz ve raporsuz olan sevkiyatlara ise 2 bin 610 YTL, belgesi eksik olan hayvan taşıyan sürücülere de bin 740 YTL ve araçları da 3 ay trafikten men edilmektedir" diye konuştu.

Sivas'tan büyükbaş kurbanlık hayvan satmak için İstanbul'a giden Bünyamin Pişkin isimli besici, yapılan uygulamalardan çok memnun kaldığını belirterek, bu uygulamaların kaçak ve çalıntı hayvan satışlarını önlediğini söyledi. Pişkin, yaklaşık 10 yıldır besicilik yaptığını ve yetiştirdikleri hayvanları İstanbul'da sattığını ifade ederek, "Kendi memleketimizde hayvan yetiştiriciliği çok fazla olduğu için fiyatlar emeğimizi karşılamıyor. İstanbul ve diğer Büyükşehirlerde emeğimizin karşılığını alabiliyoruz. O nedenle her kurban bayramı öncesi Büyükşehirlere gitmek zorunda kalıyoruz" açıklamasında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 17:05:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?