5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kuş gribi kontrol altında

Yozgat Valisi Gökhan Sözer, Yozgat il genelinde 3 merkezde görülen kuş gribi vakasında 18 bin 300 kanatlının itlaf edildiğini ve kuş gribinin kontrol altına alındığını söyledi.

Yozgat'ta kuş gribinin ilk olarak 2 Ocak tarihinde Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi'ne bağlı Altılı Zaimgeçidi köyünde görüldüğünü belirten Yozgat Valisi Sözer, "Kuş gribi vakasının görülmesiyle birlikte Altılı Zaimgeçidi ve çevresindeki 4 köydeki kanatlıların tamamı itlaf edilerek, kuş gribi kontrol altına alınmaya çalışıldı. Daha sonra merkeze bağlı Çadırardıç beldesinde kuş gribi ve kanatlı ölümleri şikayeti üzerine buradan numuneler alınarak tahlille gönderildi. Sonucun pozitif çıkması üzerine bu beldemizdeki 2 bin 800 kanatlı itlaf edildi. Bayramdan bir gün öncede Sorgun İlçe merkezinde kanatlı ölümlerinin görülmesi üzerine tahlil yapıldı. Orada da kuş gribi çıkması üzerine ilçe merkezindeki 13 bin kanatlı itlaf edildi. Bu güne kadar Sorgun İlçe merkezinde 13 bin Çadırardıç beldemizde 2 bin 800 Akdağmadeni İlçesi'ne bağlı köylerinde de 2 bin 500 kanatlı olmak üzere 18 bin 300 kanatlı itlaf edildi" dedi.

Halktan çok çeşitli kanatlı ölümleri ihbarları geldiğini ve bu ihbarların hepsinin değerlendirildiğini vurgulayan Vali Sözer, "Ancak şikayetler üzerine tahlile gönderdiğimiz kanatlıların hiçbirinde kuş gribi vakasına rastlanmadı. Bu da bizim için sevindirici bir olaydır. Kuş gribinin kontrol altına alındığını ve yayılmasını önlediğimizi düşünüyoruz. Alınan tedbirler, itlaf, karantina ve dezenfekte işlemleriyle de hastalığın söndürüldüğü kanaatindeyiz. İlimizde şuana kadar 3 merkezimizin dışında pozitif bir sonuç çıkmamıştır. O nedenle kuş gribi ilimizde üç yerle sınırlı bulunmaktadır. Üç ayrı merkezde görülen kuş gribi vakası kontrol altına alınmıştır. Başka bir yerleşim merkezinde çıkmayacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.

Kuş gribi şüphesiyle hastanelere müracaat eden vatandaşların hiçbirinde kuş gribi virüsüne rastlanmadığına dikkat çeken Vali Sözer, "İlimizden çeşitli şikayetlerle Ankara ve Sivas hastanelerine müracaat eden hastaların hiçbirinde kuş gribi vakasına rastlanmamıştır. Hastalıkların kış nedeniyle ortaya çıkan hastalıklar olduğu anlaşıldı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2006 Pazar 17:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?