5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Nida Tüfekçi ölümsüzleşti

Yozgat'ta Türk Halk Müziği'nin ünlü ustalarından Nida Tüfekçi ve sanatçı ile özdeşleşen Sürmeli Türküsü adına yaptırılan ''Nida Tüfekçi, Sürmeli'' anıtı, törenle açıldı. Lise Caddesi üzerine yapılan Nida Tüfekçi, Sürmeli anıtının açılış törenine, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Bayram Bilge Tokel, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Türk Halk Müziği Sanatçılarından Arif Sağ, İzzet Altınmeşe, Tüfekçi'nin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Nida Tüfekçi'nin Yozgat'ta yetişen bir sanatçı olduğunu ifade ederek, "Sanatçımız sadece Yozgat'tan değil ülkemizin hemen hemen her köşesinden derlemler yapmıştır. Sanatçımız bugün olduğu gibi bundan sonra da saygıyla anılacaktır" dedi. Başer, Yozgat Belediyesi olarak kültürel çalışmaları artırarak sürdüreceklerini belirterek, yeni kurulan Nida Tüfekçi Halk Müziği Topluluğu'nun önümüzdeki günlerde faaliyetlerine başlayacağını söyledi.

Daha sonra konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Bayram Bilge Tokel, "Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü olarak kültürümüze, sanatımıza hizmetleriyle ölümsüzlük kazanmış değerli şahsiyetlerimizin anıtlarını yaparak bugünkü kuşakların kendilerini, kültürlerini, düşüncelerini oluşturan bu şahsiyetleri yakından tanımları için anıtlarını yaptırmayı önemli bir görev telakki ediyoruz. Bugün burada ömrünü türkülere, folklorumuza, halk edebiyatına adamış bir ismin ve onunla birlikte gerçek anlamda türkülerin ustası merhum Nida Tüfekçi'nin eşi Neriman Altındağ Tüfekçi ile birlikte Sürmeli Anıtı'nın açılışını yapıyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Nida Tüfekçi ve eşi Neriman Altındağ Tüfekçi'nin anıtı, katılımcılar tarafından açıldı. Açılıştan sonra Türk Halk Müziği Sanatçılarından Soner Özbilen, Şakir Öner Günhan, Gülşen Kutlu, İzzet Altınmeşe ve Arif Sağ, Cumhuriyet Meydanı'nda konser verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 22:22:10
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 16:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuncay abacı IP: 78.160.63.xxx Tarih : 15.12.2008 16:31:56

bence nida tüfekçi öle güzel bir sesi varken erkenden ölmemeliydi daha güzel günler yaşaya ya bilirdi bence ama olmadı ne diyelim kaderi böyleymiş.Sağlık olsun Allah rahmet elesin çok ama çok üzüldüm gerçekten.