5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Pankobirlik'i suçladılar

Yozgat'ta şeker pancarı üreten çiftçiler, pancar kotalarının yüzde 40 oranında düşürüldüğünü ve bu düşüşe Pankobirlik'in ses çıkartmadığını ileri sürdü.

Yozgat'ta toplanan pancar üreticileri bir basın açıklaması yaparak, Yozgat'ta pancar kotalarının düşürüldüğünü ve Pankobirlik Yozgat temsilcisinin kendilerini temsil edemediğini ileri sürdü. Tüm çiftçiler adına basın açıklamasını yapan Yozgat Ziraat Odası Eski Başkanı İsmail Açıkgöz, "Türkiye'de pancar ekim alanlarının son 5 yılda yüzde 40'a varan oranlarda daralmasına karşın Pankobirlik bu konuda hiçbir çalışma yapmamıştır. Bütün Avrupa ülkelerinde mısırdan elde edilen tatlandırıcı oranları yüzde 2 iken, Türkiye'de bu oran yüzde 15'e çıkartılması pancar üreticilerine ayrı bir darbe vurulmuştur" dedi.

Pankobirlik Yozgat Temsilcisi ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Üyesi Halil Dursun'un kendilerini savunamadığını ve çiftçileri temsil edemediğini ifade eden çiftçiler, siyasilerin pancar kotalarıyla ilgilenmelerini ve haksız kota dağılımını durdurmalarını istedi. Çiftçiler, kota dağılımının düzelmediği takdirde Ankara'ya yürüyeceklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 15:04:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.yozgatspor.net IP: 85.99.52.xxx Tarih : 30.01.2006 20:18:38
Yozgatta mılletvekıllerımızın vatandasa sahıp çıkması lazım Turkıyenın en fakır ılıyız ve tek gelırımız tarım olmasına ragmen bu konuda gereken ılgıyı ve destegı goremıyoruz..