5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Pazarcı esnafı dertli

Yozgat'ta pazarcı esnafı, yeni yapılan pazar yerini vatandaşların henüz benimseyemediğini, bu nedenle satışların düşük olduğunu söyledi.

Daha önce pazar yerinin şehir merkezine kurulduğunu ve bütün vatandaşların sebze ve meyve ihtiyaçlarını pazardan karşıladığını ifade eden pazarcı esnafı, "Şimdi ise pazar yerimiz merkezden uzaklaştırıldığı için vatandaşlar uzaklıktan dolayı gelmiyorlar. Belediye başkanımız bize salı günleri ücretsiz otobüs tahsis edecekti, onu yapmadı. Modern pazar deniyor, şuanda esnafın kullanacağı bir WC yok, pazar yerinin yarısı parke taş döşendi yarısı toprak. Bir yağmur yağsa tamamen çamur olacak" diye konuştu.

Diğer taraftan, pazar yerinde esnaflar için ayrılan alan parke taş döşenirken, köylüler için ayrılan yerin toprak olmasına tepki gösteren çiftçiler ise "Bizim getirdiğimiz ürünler toz toprak içerisinde kalıyor. Neden sadece pazarcı esnafına ait olan yerlere parke döşendi de köylü vatandaşların bulunduğu yer toprak olarak bırakıldı. Bir yağmur yağsa burası tamamen çamur olur ve ürünlerimizin hiçbiri satılmaz" şeklinde şikayette bulundu.

Pazarcı esnafının şikayetlerine cevap veren Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt, köylülerin mevsimsel olarak pazara geldiklerini belirterek, "Köylülerimiz sadece yaz aylarında üç aylık bir dönemde pazar açıyor. Ayrıca köylü vatandaşlarımız bize kendileri burayı kullanmak istediklerini söylediler. Pazar yerinde WC sıkıntısı ise yok. Belediye olarak pazar yeri yanında bulunan Sanayii Camii'nin tuvaletini bay ve bayan olmak üzere yeniden yaptık, esnafımız burayı kullanacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 15:46:36
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 17:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?