5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Sanayici ve işadamları derneği

Yozgat merkez ve ilçelerinde bulunan sanayici ve iş adamlarını bir araya getirmek, gerekli yatırım ve çalışmaları yapmak amacıyla Yozgat Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği kuruldu.

Dernek Başkanı Ayhan Çelik, başkent Ankara'ya 160 kilometre mesafede bulunan Yozgat'ın sanayisine gereken ilginin gösterilmediğini ve hiçbir devlet desteğinin sağlanmadığını ileri sürdü. Çelik, "Yozgat, kişi başına düşen 852 dolar milli gelirle en geri kalmış iller arasında yer almaktadır. Çünkü sanayiciye sahip çıkılmamış, genç işadamlarımıza yatırım ortamı sağlanmamıştır" dedi.

Yozgat'ta geri kalmışlık zincirini kırmak için Yozgat Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği'ni kurarak, gerek sanayicini gerekse müteşebbislerin ufkunu açmak istediklerini belirten Çelik, "Derneğimiz Anakara, İstanbul ve İzmir gibi metropol ve sanayi kentlerine daha yakın irtibat sağlayacak. Her ilçemize bir şube açarak, yatırım merkezleri oluşturacağız. Amacımız, gereken tüm çalışmaları yaparak Yozgat'ı bir sanayi şehri olması sağlamaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 17:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?