5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Sığırcıklar endişelendiriyor

Okulların bulunduğu ve Yozgat'ın en işlek caddesi olan Lise Caddesi'ndeki ağaçlarda geceleyen 10 binlerce sığırcık halkı tedirgin ediyor.

Her yıl kış aylarında sıcak bölgelere göç eden ve ilkbaharla birlikte Yozgat'a dönen sığırcık kuşları bu yıl Yozgat'ın en işlek caddesi olan Lise Caddesi ve Vali Konağı önünde bulunan ağaçları mesken tuttu. Sabah günün ışıldamasıyla birlikte şehirden ayrılan kuşlar akşam üzeri tekrar Lise Caddesi'ndeki ağaçlık bölgeye gelerek burada geceliyor.

Vatandaşlar, Lise Caddesi'ni mesken tutan ve her gün onlarcası ölen sığırcıkların, kuş gribinin göçmen kuşlardan yayılması sebebiyle bir salgına neden olacağından endişe duyuyor. Akşam üzeri Lise Caddesi'nde ve Vali Konağı önünde bulunan ağaçlarda toplanan kuşların ötmeleri ve yere pislemeleri yoldan gecen vatandaşları rahatsız ediyor. Kuş gübresinden yürünemez hale gelen Lise Caddesi'ne vatandaşlar ağaçlardaki sığırcıkların pislemesi sebebiyle alternatif yolları tercih ediyor.

Bazı esnaf ise kuşlardan kurtulmak için belirli aralıklarla gürültü yapıp onları ağaçlardan uçurmaya çalışıyor. Esnaf, gürültüyle uçan kuşların 5 dakika sonra tekrar ağaçlara konduğunu belirterek, "Bu kuşlara bir an önce önlem alınmasını istiyoruz. Bu sürülerin kuş gribi taşıyıp taşımadığını bilmiyoruz. Her sabah onlarca kuş ölüsüyle karşılaşıyoruz. En kısa sürede bu duruma bir çare bulunmasını istiyoruz" dedi.

Tarım İl Müdürlüğü personeli ise duyulan tüm kanatlı ölümleri ihbarlarını değerlendirdiği için, yapılan ihbarlar sonucunda özel elbiseleriyle sürekli Lise Caddesi'nde ölü kuşları topluyor.
Yozgat Valisi Gökhan Sözer, kış aylarında çeşitli kuşların şehir merkezinde daha iyi barınabildikleri için belirli ağaçlık bölgelere toplandıklarını belirtti. Vali Sözer, "Lise Caddesi de ağaçlık alanlardan birisi. Bu nedenle kuşlar burada toplanıyor. Ancak yapılan araştırmalarda şu ana kadar şehir merkezinde hiçbir kuş gribi vakasına rastlanmamıştır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2006 Pazar 13:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.yozgatspor.net IP: 85.104.187.xxx Tarih : 16.01.2006 01:07:12
Bunun bir çözümü olmalı Yozgatın o kadar buyuk sorunları varken valinin oturupta bu konuya yogunlaşmasının bir anlamı yok Yozgatın gercek sorunlarına çözümler bulmalıyız.