5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Sürücülere zorunlu mola

Yozgat Emniyet Müdürlüğü, bayramlarda yaşanan trafik kazalarının önüne geçebilmek amacıyla uykusuz ve yorgun sürücülerin dinlenmesi için bölge trafik denetleme istasyonlarında dinlenme merkezleri oluşturdu.

Yozgat'ın coğrafi konumu itibariyle Türkiye'nin tam ortasında, doğuyu batıya, kuzeyi güneye bağlayan yoların kesiştiği noktada olması sebebiyle uykusuzluk ve yorgunluktan kaynaklanan kazaları önlenmek için bir dizi tedbir alındı.

İçişleri Bakanlığı'nın bayram öncesi trafikle ilgili yayınladığı genelgeyle birlikte Yozgat genelinde trafik denetlemelerini sıklaştıran Yozgat Emniyet Müdürlüğü, Akdağmadeni, Boğazlıyan ve Yerköy Bölge Trafik Denetleme istasyonlarında sürücülerin, çay, kahve molası verip ve uyuyup dinlenebilecekleri misafirhaneler oluşturdu.

Yozgat Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Hakim Günay Esen, Türkiye'de kaza sebeplerinin başında, hatalı sollama, yorgunluk, uykusuzluk ve yakın takip gibi sebeplerin geldiğini hatırlattı. Esen, "Bayram tatillerinde karayollarında büyük bir yoğunluk yaşanmaktadır. Yaşanan bu yoğunluk doğrultusunda da trafik kazalarında da artış gözlenmektedir. Bu nedenle Yozgat Emniyet Müdürlüğü olarak kazaların önleme konusunda tedbirlerimizi aldık ve uygulamalarımız sürdürüyoruz. 24 saat boyunca 455 kilometrelik karayolumuzun her 40 kilometresinde bir ekibimiz bulunmaktadır. Bu ekiplerimiz sürücülerimizin bayramlarını kutlayarak gerekli şekilde ikazlarını yapmaktadırlar" dedi.

Yapılan uygulamaların yanında uzun yola çıkan sürücüler için Yozgat Bölge Trafik Denetleme istasyonlarında yataklı dinlenme merkezleri oluşturduklarını ifade eden Esen, "Ekiplerimiz, 3-3.5 saatin üzerinde bir yolculuk yapan sürücülerimizi dinlenmeleri konusunda uyarıyorlar. İsteyen sürücülerimizde yatakhanemize geçerek uyuyup dinlenebiliyorlar. İsteyen tüm sürücülerimiz, bu istasyonlarımıza gelerek istedikleri gibi dinlenebilirler. İstasyonumuzda, 10 yataklı içerisinde lavabosu, duşu bulunan bir merkezimiz bulunmaktadır. Yorgun sürücülerimizden bu merkezden yararlanmalarını istiyoruz. Burada kısa sürelide olsa dinlendikten sonra gidecekleri yere daha sağlıklı, herhangi bir kazaya sebebiyet vermeden ulaşabilmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Sivas'tan Ankara'ya gitmekte olan kamyon şoförü Mutlu Şimşek, 4 saate yakın bir süre yolculuk yaptığını belirterek, "Yozgat'a geldiğimde güzel bir uygulamayla karşılaştım. Bu uygulamanın tüm Türkiye'ye yayılmasını istiyorum" dedi.

Erzurum'dan İzmir'e giden kamyon şoförü Bekir Yağan da, uygulamadan büyük bir memnunluk duyduğunu kaydederek, "Kazaların büyük bir bölümü uykusuzluktan ve yorgunluktan kaynaklanıyor. Biz ne kadar kamyonumuzda yatıp dinlensek de tam dinlenemiyoruz. Bu nedenle böyle yerlerin oluşturulması çok güzel. Bu uygulamanın yaygınlaştırılması gerekir. Uygulamayı başlatan Yozgat Emniyet Müdürlüğüne ve Bölge Trafik çalışanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2005 Cumartesi 13:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?