5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Tekerlekli sandalyeyle geliyor

Yozgat'ta eğitimini güçlükle sürdüren ve okula tekerlekli sandalye ile gelmek zorunda kalan özürlü öğrenci yolların bozuk olmasından şikayet ederken, annesi de okullar yapılırken özürlü çocukların unutulduğunu söyledi.

Yozgat Sakarya İlköğretim Okulu 7 sınıf öğrencisi Alaattin Keskin (12), ağabeyi Uğur Keskin'in (13) teşekkür belgesi alıp kendinin alamadığını öğrenince gözyaşlarına boğuldu. Büyüyünce öğretmen olmak isteyen özürlü kardeşlerden Uğur Keskin, okula gidip gelirken çok zorluk çektiğini, yolların bozuk olduğunu kaydetti. Kullandığı akülü arabanın çok eskidiğini ve sık sık arıza yaptığını dile getiren Uğur, yetkililerden kendine yardımcı olmalarını ve bir araba almalarını istedi.

İki çocuğunun da özürlü olduğu ve 7 yıldır çocuklarıyla birlikte okula gidip gelen Anne Emine Keskin, en çok yolların bozuk olmasında ve okul önüne park yapıldığı için büyük zorluk yaşadıklarını dile getirdi. Keskin, "Okullar yapılırken özürlü çocuklar hiç düşünülmüyor. Daha önce ben çocuğumu kucağımda taşıyabiliyordum. Ama şimdi çocuklarımı taşıyamıyorum. Kütüphane, konferans salonu, bilgisayar odalarının tamamı üst katta benim çocuklarım buralara çıkamıyor. Lütfen yetkililer okulları yaparken özürlü çocukları da düşünsünler" dedi.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 17:36:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hanife demir IP: 193.48.239.xxx Tarih : 25.01.2006 09:33:55
ben bu habere cok uzuldum umarim hersey istegine gore olur ben fransadan katiliyorum ben yozgatla gurur duyan bir vatandasim