5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Vali Sözer, bodur elma bahçelerini inceledi

Yozgat'ta geçen yıl "Alternatif Ürün Projesi" kapsamında Musabeyliboğazı ve çevresinde oluşturulan bodur elma bahçelerindeki fidanlar ürün vermeye başladı. Bodur elma bahçelerinde incelemelerde bulunan Vali Gökhan Sözer, Musabeyli ve çevresini elma yetiştiren, elmasıyla ünlü bir bölge haline getirmek istediklerini söyledi.

Geçen yıl çiftçi başına 2 dekar olmak üzere 100 çiftçiye bordur elma bahçeleri oluşturduklarını belirten Vali Sözer, "Bu yıl bazı bahçelerimizde ürün alınmaya başlandı. Üretilen bu elmalar ihracata yönelik ve pazar sıkıntısı olmayan ürünlerdir. Önümüzdeki yıl yine aynı bölgede elma bahçeleri meydana getirip burayı meyveciliğiyle ünlü bir alana dönüştürmek istiyoruz" dedi.

Bodur elma bahçelerini bir bölgeye oluşturmaktaki maksadı açıklayan Vali Sözer, "Bu ürünler çok kaliteli ve ihracata yönelik olduğu için, alıcı ve pazarlamacı firmalar geldiğinde istedikleri kadar ürünü bulabilecek ve onlar açısından sürekli üretim merkezi olacak. Bizim çiftçilerimiz için ise hazır pazarlar meydana gelmiş olacak. Geleneksel olarak yetiştirilen ürünlerin fazla bir değeri kalmadı. Her zaman üretimimizi ticari olarak düşünüp ona göre üretim yapmalıyız. Bu işleri hobi olarak değil, bir kazanç kapısı, bir işyeri şeklinde görmeliyiz. Aksi takdirde yapılan bu çalışmaların hiçbir değeri olmaz. Burada oluşturulan bahçelerde istediğimiz kadar verimi aldığımızda buralara soğuk hava depoları, enerji hatları ve sulama tesisleri kuracağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2005 Cumartesi 11:45:48
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 16:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?