5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Yozgat doğalgaza kavuşuyor

Yozgat'ta, doğalgaz şehir içi dağıtım çalışmaları için altın kaynak töreni düzenlendi. 

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Yozgat Valisi Gökhan Sözer, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, AK Parti Yozgat Milletvekilleri İlyas Arslan, Yaşar Öztürk, Mehmet Çiçek, EPDK Doğalgaz Daire Başkanı Ahmet Aydın, Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Sürmeli Gaz Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

Törenin açılış konuşmasını yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat'ın bu yıl doğalgaz kullanımına başlayacağını belirterek, "Doğalgazın gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İhale edilmesine kadarki tüm aşamalarını bizzat takip eden, hatta ihalesine katılarak temel atılmasına da gelme sözü vererek bizleri onurlandıran sayın bakanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Doğalgaz, ilimizde pek çok sektörü de hareketlendirmiştir. Su tesisatçılarımızdan, kalorifer malzemesi satan her kesimde ciddi hareketlilik başlamıştır. Bunun yanında oldukça ekonomik olan doğalgaz, ayrıca temiz de bir yakıttır. Doğalgazın ilimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 

Daha sonra bir konuşma yapan Sürmeli Gaz Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı, Yozgat ile birlikte Sorgun, Yerköy ve Çiçekdağı ilçelerinde de çalışmaların bulunduğunu belirterek, bu yıl 160 bin metre doğalgaz hattı döşeyeceklerini söyledi. Daha sonra konuşan Yozgat Milletvekili İlyas Arslan, Yozgat'ta son yıllarda büyük gelişmelerin görüldüğünü belirterek, "Bunların en önemlisi üniversite, doğalgaz, toplu konut ve duble yollarıyla kendisini göstermektedir. Bugün altın kaynak töreniyle Yozgat önemli bir enerjiye sahip olacak. İnşallah 29 Cumhuriyet Bayramı'nda çifte bayram yapacağız" ifadelerini kullandı. 

Son konuşmayı yapan Yozgat Valisi Gökhan Sözer, Yozgat'ta kış aylarında çevre kirliliğinin oldukça yükseldiğini ifade ederek, "Doğalgaz ile birlikte çevre kirliliği sorunu kalmayacak, ayrıca vatandaşlarımız daha ucuz, daha temiz bir yakıta kavuşmuş olacak. Doğalgazın ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2006 Cuma 23:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?